ΚοινωνίαΑρχείο

Χριστούγεννα: Συντηρητική άρση του lockdown για τις γιορτινές μέρες

Την ώρα που γίνεται το πρώτο βήμα για να αναθερμανθεί η αγορά εν όψει Χριστουγέννων με το άνοιγμα των καταστημάτων που πωλούν εποχικά είδη, η κυβέρνηση, ανοίγει ένα «παράθυρο» στα μέτρα του lockdown, για τις τέσσερις εορταστικές ημέρες, δηλαδή τις παραμονές των αργιών και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, εκείνες τις ημέρες αναμένεται να υπάρχει μικρή χαλάρωση των περιορισμών που ισχύουν, ωστόσο οι συστάσεις για τήρηση μέτρων παραμένουν αυστηρές.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να επιτραπεί η κυκλοφορία και μετά τις 21:00 το βράδυ, ενώ θα υπάρχει αυστηρός περιορισμός των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Όπως ανέφερε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αυτά δεν θα μπορούν να ξεπερνούν τα εννέα.

Παράλληλα, θα συνεχίσει να ισχύει ο περιορισμός των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Ο κ. Πέτσας στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε εάν θα υπάρξουν αλλαγές όσο αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με δεδομένο ότι αρκετοί πολίτες θα θελήσουν να βρεθούν σε κάποιο φιλικό σπίτι ή να περάσουν αυτές τις ημέρες με συγγενικά τους πρόσωπα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ένα «παράθυρο» να υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις όσο αφορά το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης των μετακινήσεων που ισχύσει μέχρι και σήμερα, δηλαδή 9 το βράδυ με 5 το πρωί.

«Θα το δούμε τις επόμενες ημέρες για το τι ακριβώς θα ισχύσει παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς» ήταν η απάντησή του.

Θα δούμε, πρόσθεσε, αν θα μπορεί να υπάρχει κάτι ευρύτερο όσο αφορά τις ώρες που θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις.