Site icon Αρχείο anagnostis.org

Άργος: Πήρε φωτιά ο σιδηροδρομικός σταθμός του 1900 που εγκαταλείφθηκε το 2010

Σιδηροδρομικός Σταθμός Άργους

Αναστάτωση προκλήθηκε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Άργους το απόγευμα της Τετάρτης 9 Δεκεμβρίου, καθώς προκλήθηκε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν στο εσωτερικό του κτηρίου του σταθμού και δεν φαινόταν από τον δρόμο.

Δεν αποκλείεται να έβαλαν φωτιά για να ζεσταθούν κάποιοι άστεγοι που ζουν μέσα σε αυτόν και να τους ξέφυγε με αποτέλεσμα να κληθεί η πυροσβεστική για να επέμβει.

Στο σημείο πήγε όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Άργους, αστυνομικοί και ένα ασημί φορτηγάκι αγνώστου ρόλου. Άγνωστο παραμένει αν βρήκαν κάποιον μέσα ή αν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το περιστατικό διέφυγαν από το σημείο, ενδεχομένως για να μη συλληφθούν.

Πλέον έχουν αποχωρήσει όλοι και η φωτιά που μάλλον δεν διήρκεσε πολύ, σβήστηκε.

Άγνωστο παραμένει τι ζημιές έχουν προκληθεί στο νεοκλασσικό κτήριο που έχει κατασκευαστεί το 1900 και ανήκει στη ΓΑΙΑΟΣΕ, ενώ πρόκειται να αποκατασταθεί προσεχώς για την επικείμενη επαναλειτουργία του τραίνου.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό κόσμημα και χαρακτηρισμένο ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν φυλάσσεται σε αντίθεση με του Ναυπλίου, με αποτέλεσμα την τελευταία δεκαετία να έχει μετατραπεί σε στέκι ναρκωμανών, εύκολη λεία για βανδάλους, καταφύγιο αστέγων, αλλά κυρίως σε εστία μικροβίων επικίνδυνη για τη γειτονιά.

Φώτο αρχείου

Exit mobile version