ΨυχαγωγίαΑρχείο

Μαγικό Ναύπλιο: Το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο animation στο δημαρχείο από ψηλά (Βίντεο)

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι εικόνες από το τρισδιάστατο animation που προβλήθηκε στην πρόσοψη του δημαρχείου Ναυπλίου με τη μέθοδο του Projection Mapping, το οποίο σηματοδότησε την έναρξη της εορταστικής περιόδου που φέτος θα είναι εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές.

Λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών και του lockdown που μας έχει κλείσει στα σπίτια, λίγοι ήταν οι Ναυπλιώτες που έτυχε να βρίσκονται στο χώρο την ώρα της προβολής με θέμα τα Χριστούγεννα. Κάποιοι την παρακολούθησαν live από τη σελίδα του Δήμου Ναυπλιέων στο facebook.

Το παρακάτω drone βίντεο του Γιώργου Τρικαλιώτη είναι χαρακτηριστικό.

 

Τι είναι το Projection Mapping

Η new media art τεχνολογία πολυμέσων 3D Projection Mapping που χρησιμοποιήθηκε για το animation στην πρόσοψη του Δημαρχείου Ναυπλίου, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια σε πόλεις του εξωτερικού, αλλά και στην Ελλάδα όπου όμως δεν είναι ακόμα τόσο διαδεδομένη. Στην Αργολίδα το βλέπουμε για πρώτη φορά και ελπίζουμε όχι τελευταία.

To Projection Mapping έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στην έναρξη των μεγάλων εκδηλώσεων και από απλή προβολή προτζέκτορα έχει εξελιχθεί σε υπερθέαμα με ρεαλιστικά χρώματα και σχέδια. Ο λόγος που επιλέγεται όλο ένα και περισσότερο στις εκδηλώσεις είναι διότι αποτελεί προσιτή λύση και επιφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα που θα καθηλώσουν το κοινό που θα το παρακολουθήσει.

Με τη μέθοδο αυτή ένα δισδιάστατο ή τρισδιάστατο βίντεο μπορεί να προβληθεί σε μια επιφάνεια κτηρίου ή άλλου αντικειμένου, προσαρμοζόμενη στα αρχιτεκτονικά ή γεωμετρικά του στοιχεία. Τα κτήρια στα οποία εφαρμόζεται η τεχνική αυτή φαίνεται σα να αλλάζουν σχήματα, χρώματα και να μεταμορφώνονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Συνήθως μια ολοκληρωμένη εμπειρία συνοδεύεται από τα κατάλληλα ηχητικά εφέ και την ανάλογη μουσική.