ΚοινωνίαΑρχείο

Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης και με τη βούλα το πρώην ΙΕΚ ΕΚΟ Επιδαύρου

Ψηφίστηκε και πέρασε σε ΦΕΚ στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία η μετατροπή του ΙΕΚ ΕΚΟ Επιδαύρου σε ΕΣΚ (Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης) αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευματων.

Τη μετατροπή του ΙΕΚ ΕΚΟ Επιδαύρου σε Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ίδιος ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης ευχαριστώντας παράλληλα τον Βουλευτή Γιάννη Ανδριανό για την παρέμβασή του στο Υπουργείο Παιδείας.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων ο Τάσος Χρόνης:

«Το υπουργείο πιστό στη δέσμευση του για δημιουργία σχολής μεταγυμνασιακης εκπαίδευσης στο Δήμο Επιδαύρου, συμπεριέλαβε σε άρθρο της τη μετατροπη της σχολής μας, που εδρεύει στον Άγιο Δημήτριο Δήμου Επιδαύρου.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι βοήθησαν για την εξέλιξη αυτή και φυσικά τον συντοπιτη μας βουλευτή Γιάννη Ανδριανο για την ολοκλήρωση της στόχευσης και την επιμονή του».

Απόφαση

 

Από το λουκέτο στη μετατροπή

Φέτος στο πρώην ΔΙΕΚ Επιδαύρου καθώς δεν επιτράπηκε να γίνουν εγγραφές νέων σπουδαστών. Ωστόσο η δομή παρέμεινε ανοιχτή μέχρι οι υπάρχοντες 31 σπουδαστές στα δύο τμήματα που λειτουργούν, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, έστω και μετ’ εμποδίων, λόγω κορωνοϊού.

Με βάση απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η οποία εκδόθηκε από τις 13 Αυγούστου, αναστελλόταν η λειτουργία σε 5 δημόσια ΙΕΚ της χώρας. Μεταξύ αυτών ήταν και το ΔΙΕΚ Επιδαύρου.

Ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας και καταγόμενος από την περιοχή της Επιδαύρου Γιάννης Ανδριανός ζήτησε από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης Γιώργο Βούτσινο, σε συνάντηση που είχαν, να συνεχίσει η λειτουργία του ΔΙΕΚ-ΕΚΟ Επιδαύρου.

Παράλληλα ο Γιάννης Ανδριανός στην προσπάθειά του να σώσει το ΔΙΕΚ (τότε ΣΕΚ), που με δικές του ενέργειες είχε συσταθεί το 2014, συζήτησε τη δυνατότητα μετατροπής της δομής σε επαγγελματική σχολή κατάρτισης ώστε να δέχεται εγγραφές σπουδαστών οι οποίοι είναι απόφοιτοι και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Ο Γενικός Γραμματέας τον διαβεβαίωσε ότι θα γίνει αυτή η μετατροπή και θα υπάρξουν οι σχετικές προβλέψεις στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, όπως και έγινε.

Στο ΔΙΕΚ – ΕΚΟ Επιδαύρου, το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του πρώην γυμνασίου Αγίου Δημητρίου πέρσι λειτούργησαν για τους πρωτοετείς σπουδαστές δύο τμήματα. Αυτά ήταν: «Τεχνικός Ποτοποιίας – Αποσταγματοποιίας» και «Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος – Υποδήματος – Σχεδιαστής Μόδας». Τις σπουδές έχει αναλάβει διοικητικά έως την αποφοίτηση το ΔΙΕΚ Άργους.