Site icon Αρχείο anagnostis.org

Ναύπλιο: Απειλήθηκε επεισόδιο στο νοσοκομείο στο άκουσμα μεταφοράς 42χρονης με κορωνοϊό

Τεστ Covid-19 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

Ανακατωσούρα δημιουργήθηκε στο νοσοκομείο Ναυπλίου το απόγευμα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου, όταν μια μεγάλη ομάδα, γύρω στους 100 Ρομά, συγκεντρώθηκε έξω από τη νοσηλευτική μονάδα με αφορμή την επικείμενη μεταφορά μιας τσιγγάνας σε μονάδα Covid-19.

Η 42χρονη γυναίκα είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό πριν από δύο ημέρες και νοσηλευόταν στο Ναύπλιο με συμπτώματα του ιού, μέχρι που η κατάστασή της επιδεινώθηκε.

Τότε επιχειρήθηκε να της παρασχεθεί οξυγόνο, ενώ παράλληλα ξεκίνησε η αναζήτηση κρεβατιού ΜΕΘ σε μονάδα Covid νοσοκομείου Αναφοράς εκτός νομού.

Στο άκουσμα της επικείμενης διακομιδής της, μαζεύτηκε έξω από το νοσοκομείο μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων της, με πρόθεση να τη συνοδέψουν κατά τη μεταφορά.

Υπό την απειλή τυχόν επεισοδίων, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και έφθασαν στο σημείο γύρω στα τρία περιπολικά, μοτοσυκλέτες της ομάδας Δίας και αυτοκίνητα της ασφάλειας. Τότε απειλήθηκε σύρραξη των συγκεντρωμένων Ρομά με τους αστυνομικούς και τους security του νοσοκομείου, με τους οποίους υπήρξε φραστική αντιπαράθεση στην είσοδο του νοσοκομείου.

Με την παρέμβαση του διοικητή της Νοσηλευτικής Μονάδας Θοδωρή Βασιλόπουλου και αξιωματικών της αστυνομίας η κατάσταση άρχισε να ελέγχεται και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταφορά της ασθενούς θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, καθώς βρέθηκε τελικά κρεβάτι εντατικής σε μονάδα Covid.

Στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου έχει παραμείνει περιπολικό της αστυνομίας για προληπτικούς λόγους, ενώ παραμένουν 20 περίπου Ρομά συγγενείς και γνωστοί της ασθενούς.

 

Exit mobile version