ΠολιτισμόςΑρχείο

Μασκέ Πάρτι

Στους πολύ δύσκολους καιρούς που ζούμε, τόσο εθνικά, όσο και ατομικά το ποδήλατο αποτελεί διέξοδο τουλάχιστον από το στρες. Συνάμα αποτελεί φτηνό μεταφορικό μέσο με μοναδικό κόστος το κάψιμο θερμίδων. Στο πνεύμα αυτό και σε συνδυασμό με την κοινωνικοποίηση που προσφέρει το ποδήλατο, τα μέλη του συλλόγου «Ορθοπεταλιές» διοργανώνουν πέρα από τις ποδηλατοβόλτες τους και φιλικές συναντήσεις με γλέντια και χορούς με μηδενικά κόστη, ώστε να μπορούν όλοι να διασκεδάσουν παραμερίζοντας για λίγο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το τελευταίο διάστημα, πέρα από τις σχεδόν κάθε Κυριακή καθιερωμένες βόλτες τους ανά ομάδες, διοργανώθηκαν 2 χοροί, ένας μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο Γκραντ Καφέ Καντίνσκυ στο Άργος, η κοπή της πίτας του συλλόγου, τον Γενάρη στο Καφέ «Άμμος» στην Ν. Κίο, μετά χορού φυσικά και την τελευταία Κυριακή της αποκριάς μας επιφυλάσσουν Μασκέ-Πάρτι στο παραδοσιακό καφενείο «Αέναον» στο Άργος.

Σημαντική ήταν και η παρουσία του συλλόγου στα αποκριάτικα δρώμενα του νομού. Η έναρξη του τριωδίου έγινε και πάλι από τις «Ορθοπεταλιές» στο Άργος, όπως και η έναρξη του Καρναβαλιού της Ν. Κίου στο οποίο και βραβεύτηκαν για την πιο πρωτότυπη ιδέα, το «ψήσιμο» της Ελλάδας σε φούρνο από την Άνγκελα Μέρκελ.

Το ότι τα μέλη του συλλόγου αποτελούν πλέον μια καλή παρέα, φαίνεται και από τον τρόπο λήψεις των αποφάσεων που λαμβάνονται από τις διάφορες επιμέρους ομάδες ή παρέες και το ΔΣ καλείται απλά να υλοποιήσει αυτές τις αποφάσεις. Να φανταστεί κανείς πως κανένα απ τα μέλη του ΔΣ δεν θεώρησε σκόπιμο να παραλάβει αυτό το «βραβείο» της Ν. Κίου, η παραλαβή του οποίου έγινε από ένα νεοεισελθόν μέλος εκείνης της ημέρας.

Σημαντική ήταν και η παρουσία μελών του συλλόγου την Τσικνοπέμπτη στο Ελληνικό, όπου παρά την βροχή που λίγο έλειψε να χαλάσει το γλέντι χόρεψαν στις εκδηλώσεις του εκεί μορφωτικού συλλόγου.

Επανερχόμενοι στο Μασκέ Πάρτι, μεθαύριο Κυριακή στις 10 το βράδυ στο Μουσικό Καφενείο ‘ΑΕΝΑΟΝ’, οι “Ορθοπεταλιές” μας πληροφορούν πως θα είναι ανοιχτό σε όλους όπως όλες οι εκδηλώσεις του, χωρίς είσοδο και με DJ τον Άγγελο Δρίτσα, Ντίσκο-Ροκ μουσική 70-80. Ε προς το βράδυ αργά θα έρθει και κανένα ελληνικούλι.