ΆρθροΑρχείο

Τώρα έχει ανάγκη η Πελοπόννησος το αεροδρόμιο. Όχι αύριο!

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ της Τρίπολης και η μετατροπή του σε πολιτικό, φαίνεται να πλησιάζει πλέον στην υλοποίησή του. Αλλά με απελπιστικά αργούς ρυθμούς.
ΈΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ, (Ιούνιος 2011) είχαν γίνει οι εξαγγελίες και είχε ληφθεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να μετατραπεί το υφιστάμενο πολεμικό αεροδρόμιο σε μεικτό, εμπορευματικό και επιβατικό χαμηλού κόστους με αυτοχρηματοδότηση. Είχε ανακοινωθεί μάλιστα ότι σύντομα πρόκειται να προκηρυχτεί διεθνής διαγωνισμός, αφού εξασφαλίστηκε η σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Εφέτος, έναν χρόνο μετά, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο. Δηλαδή ακόμα συζητάμε για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί το έργο και για την χρηματοδότησή του.
ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ όμως, πρέπει να προχωρήσουν με πιο γρήγορους ρυθμούς και όχι με ρυθμούς θερινής ραστώνης του δημοσίου. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι πρόκειται για ένα θέμα το οποίο διεκδικείται από την Αργολίδα, τουλάχιστον για μια 20ετία. Και όλα αυτά τα χρόνια δίνονται υποσχέσεις, και ακούγονται εξαγγελίες στα προεκλογικά μπαλκόνια, αλλά κατόπιν ξεχνιέται για να επανέλθει όταν κάποιος πολιτικός το ξαναθυμηθεί.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που έλαβε πέρσι η Περιφέρεια πρέπει άμεσα να αρχίσει να υλοποιείται, πριν προλάβει να καταστραφεί παντελώς ό,τι έχει απομείνει από τον τουρισμό.
ΠΡΕΠΕΙ όλοι να αντιληφθούν το επείγον της υλοποίησης της μετατροπής του αεροδρομίου, που είναι απολύτως απαραίτητο για τον τουριστικό προσανατολισμό της Περιφέρειας και αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία αναπτυξιακού χαρακτήρα για το τουριστικό και αγροτικό προϊόν ολόκληρης της Πελοποννήσου. Η μετατροπή του στρατιωτικού  αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό, θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη όλης της περιοχής. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν και να ενεργήσουν κατάλληλα όσοι περιμένουν το «Μάννα» εξ ουρανού. Τώρα όμως. Όχι αύριο!