ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Άπλετο φως ζητάει ο Καμιζής

Περίεργη υπόθεση για παθητική δωροδοκία και εκβίαση, στο Κρανίδι

 

 

 

«Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Ο καθένας έχει την προσωπική του ευθύνη. Δεν μπορώ να καταδικάσω κανέναν. Προς το παρόν ενημερώνομαι και περιμένω εξελίξεις». Τα παραπάνω δήλωσε στον «Αναγνώστη», ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής, σχετικά με την υπόθεση της σύλληψης 51χρονου, φερόμενου ως εμπλεκόμενου στην εκκαθάριση Δημοτικής Επιχείρησης, ο οποίος κατηγορείται για  δωροδοκία και εκβίαση.

Ωστόσο, με γραπτή του δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου Ερμιονίδας, ο κος Καμιζής, χαρακτηρίζει ως «περίεργη» την υπόθεση αυτή, προσθέτοντας ότι: «Η θέση μου για πλήρη διερεύνηση και προς κάθε κατεύθυνση οποιασδήποτε καταγγελίας είναι γνωστή και έμπρακτη σε κάθε περίπτωση».

Σύμφωνα με την καταγγελία που είχε προηγηθεί στην αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης απαιτούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ για να κατακυρώσει πλειοδοτικό διαγωνισμό, που αφορούσε την ενοικίαση κτιριακών εγκαταστάσεων και μηχανημάτων Δημοτικής επιχείρησης.

Μετά από προηγουμένη συνεννόηση, κανονίστηκε συνάντηση, στο Κρανίδι, όπου ο καταγγέλλων παρέδωσε στον 51χρονο, το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ. Στη συνέχεια αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, που επιτηρούσαν τον χώρο, τον συνέλαβαν βρίσκοντας στην κατοχή του τα προσημειωμένα χρήματα.

Ο 51χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.