ΑθλητισμόςΑρχείο

Η καρδιά όλων των Αργολιδέων χτυπά για τον Διομήδη Άργους

Στον δρόμο για τον Τελικό

Καλύτερος πρέσβης στον αθλητικό χώρο για την Αργολίδα και εκ παραδρομής και για την Κορινθία δεν θα μπορούσε να υπάρξει από τον  Διομήδη, ο οποίος προκρίθηκε στις 4 καλλίτερες ομάδες Χάντμπολ της Ευρώπης και με προοπτική να φτάσει στον Τελικό.

Τον άθλο αυτό είχε πετύχει στο παρελθόν και ο Φίλλιπος Βέροιας αλλά με λιγότερες και προφανώς ασθενέστερες των σημερινών ομάδες.

Στα ημιτελικά του Challenge Cup ο Διομήδης θα συναντηθεί με την Μακάμπι  του Τελ Αβίβ, με μια θεωρητικά ευκολότερη αντίπαλο που θα μπορούσε να βρει στο δρόμο της η ελληνική ομάδα, καθώς απέφυγε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία) και τη Βάκερ Τουν (Ελβετία). Οι αγώνες θα διεξαχθούν 21 ή 22 Απριλίου στο Ισραήλ και 28 ή 29 Απριλίου στην Ελλάδα.

«Αποφύγαμε τα θηρία, αυτό όμως δεν μας χρίζει φαβορί. Είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα που το δεύτερο ματς θα είναι στην Ελλάδα. Περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου, όπως και στον προημιτελικό. Θέλουμε στο πρώτο ματς ένα σκορ κοντά στην ισοπαλία», δήλωσε ο προπονητής του Διομήδη, Δημήτρης Δημητρούλιας.

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Διομήδη απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Πάνος Μπιτσαξής, μετά την ιστορική πρόκριση των “πρασίνων” στους 4 του Challenge Cup. Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει τα εξής: “Θερμά συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη που πέτυχε η ομάδα σας επικρατώντας με 25-21 της ελβετικής Κριένς στον επαναληπτικό της ημιτελικής φάσης στο Λουτράκι. Η πρόκριση του Διομήδη Άργους στα ημιτελικά του Challenge Cup είναι μια εξαιρετική επιτυχία και μας κάνει όλους υπερήφανους.Καλή επιτυχία στην συνέχεια”.

 

Η συνέντευξη Τύπου:

Γιώργος Ζαραβίνας (αρχηγός Διομήδη): «Είναι η πρώτη φορά στη ιστορία του Διομήδη που έρχονται από όλη την Ελλάδα να τον δουν από κοντά. Έχει μία ταυτότητα η ομάδα μας. Ο Διομήδης θέλει να προχωρήσει στην Ευρώπη, για εμάς είναι γιορτή, το διασκεδάζουμε και για αυτό το πανηγυρίζουμε με τον κόσμο. Δεν θέλω να φανώ μίζερος αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να καθιερωθούμε στην Ελλάδα και κάθε Σάββατο θα είναι γιορτή. Θέλουμε να το διασκεδάζουμε και μαζί με εμάς και ο κόσμος».

Τόρμπεν Βίντερ (προπονητής Κριένς): «Συγχαρητήρια για τον Διομήδη, μας έκανε εντύπωση το πάθος που έπαιζε. Έχουν έμπειρους και έξυπνους παίκτες σε αντίθεση με εμάς, αλλά είδαμε μια πρωτοφανή άμυνα που μας ανάγκασε σε 16 λάθη. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και έπαιξε ρόλο. Η ατμόσφαιρα, η ποιότητα των παικτών και το πάθος πιστεύω ότι μπορούν να φέρουν στην κατάκτηση της Κούπας. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία τον Διομήδη, αφού στο λεωφορείο συζητούσαμε με τους παίκτες και λέγαμε πως ύστερα από δύο ημέρες στο Λουτράκι, οι περισσότεροι θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι για διακοπές». Για την άμυνα του Διομήδη είπε: «Ήταν περίπου η ίδια με το πρώτο παιχνίδι, απλά σήμερα αισθάνθηκα ότι πήγε ένα βήμα παραπάνω στην επιθετικότητα, και στην επικοινωνία λόγω του κόσμου που βρισκόταν στο γήπεδο, αφού οι παίκτες έπρεπε να επικοινωνούν με σήματα».

Δημήτρης Δημητρούλιας (προπονητής Διομήδη): «Καταρχάς να συγχαρώ την αντίπαλη ομάδα, έχω σεβασμό στον προπονητή της και για αυτό χάρηκα τη νίκη επιπλέον. Είναι μεγάλη τιμή για μία επαρχιακή ομάδα να βρίσκεται στους «4» της Ευρώπης, και να είμαστε οι 2οι μετά τον Φίλιππο, που το καταφέρνουμε. Ζούμε ένα όνειρο, δύσκολο να διαχειριστώ όλο αυτό αφού είναι πρωτόγνωρο και να κρατήσω τους παίκτες προσγειωμένους την επόμενη ημέρα στην προπόνηση ωστόσο αποτελεί παράλληλα ένα σημαντικό κίνητρο. Βασικός στόχος εξακολουθεί να αποτελεί το πρωτάθλημα, αλλά αφού προκύπτει αυτή η πορεία στην Ευρώπη, μοιάζει με ένα όνειρο και ποιος δεν θα την ήθελε….».Ερωτηθείς εάν προτιμά τη συμμετοχή της ομάδας του στον τελικό της Ευρώπης ή στο πρωτάθλημα είπε: “Θα απαντήσω διπλωματικά, θα προτιμήσω και τελικό Ευρώπης και πρωτάθλημα.”