ΠολιτισμόςΑρχείο

Το κοινωνικό πρόσωπο του ποδηλατικού συλλόγου «Ορθοπεταλιές»

 

Το γλέντησαν μέχρι πρωίας

 

 

Ο ποδηλατικός Σύλλογος Αργολίδας «Ορθοπεταλιές», συμμετείχε και υποστήριξε τις  Ελληνικές Κοινότητες του Brindisi, Lecce, Taranto, στην εκδήλωση συμπαράστασης όλων των ευρωπαίων πολιτών προς την Ελλάδα, αλλά και στο ιδεώδες της Ενωμένης Ευρώπης και της Κοινωνίας των Πολιτών που έγινε  την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί (ώρα Ιταλίας) στο Λιμάνι του Brindisi. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την παράδοση του «μηνύματος φιλίας, συνεργασίας και Αλληλεγγύης» που μετέφερε ο Γρηγόρης Βερροιώτης με το ποδήλατό του, ως σπονδοφόρος από την Ελλάδα, προς τους δήμους, τα σχολεία, καθώς και τις ενώσεις ενεργών πολιτών της Ιταλίας αλλά και  22 χώρων που θα επισκεφθεί.

 

 

 

 

Καφέ στην Καραθώνα

 

Σε ένδειξη ενεργής συμμετοχής και υποστήριξης, διοργάνωσε ο ποδηλατικός Σύλλογος Αργολίδας «Ορθοπεταλιές» την ίδια μέρα στις 10.30 το πρωί ποδηλατοβόλτα στην Καραθώνα στην οποία πήραν μέρος 14 ποδηλάτες από Άργος, Ν. Κίο και Ναύπλιο.

 

 

 

 

Τρόφιμα για τους άνεργους

 

Στις 10 το βράδυ της ίδιας πάντα ημέρας στο ‘Μουσικό Καφενείο ΑΕΝΑΟΝ’ στο Άργος, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση τροφίμων για τους δοκιμαζόμενους απ την κρίση συνανθρώπους μας, τα διατέθηκαν ήδη στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών» του Άργους. Θα πρέπει πάντως να υπογραμμιστεί πως το πάρτι των «Ορθοπεταλιών» πέρα από την διασκέδαση είχε και κοινωνικό χαρακτήρα αφού μαζεύτηκαν τρόφιμα, αντί εισόδου για το Κοινωνικό Παντοπωλείο των Πολιτών του Άργους

 

 

Χορός μέχρι …αστυνομίας

Στην συνέχεια ακολούθησε ο αποκριάτικος χορός των ποδηλατών που τελείωσε τα ξημερώματα της επομένης μετά από παρέμβαση της αστυνομίας. Όπως θα έλεγε και η Μέρκελ (γερμανική παροιμία) «καλό είναι το πάρτι μόνο όταν εμφανίζεται η αστυνομία». Καταπληκτικές ήταν και οι μουσικές επιλογές του Άγγελου Δρίτσα, που για μια ακόμα φορά έδωσε ρεσιτάλ στις μείξεις και στα τραγούδια κάνοντας το ξύλινο δάπεδο να πάλλεται από τους ρυθμούς και μετατρέποντας ολόκληρο το «ΑΕΝΑΟΝ» σε χορευτική πίστα. Οι «Ορθοπεταλιές» αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν τον Άγγελο Δρίτσα για την προσφορά του προς τον σύλλογο καθώς και όλους μέλη και μη του συλλόγου που προσέφεραν τρόφιμα για τους συμπολίτες μας.