ΑθλητισμόςΑρχείο

Ο βασιλιάς Διομήδης

Ο βασιλιάς Διομήδης επέστρεψε στο Θρόνο του με άρμα που το έσερναν οι Λύκοι

Αποθέωση των κυπελούχων

Η μεγαλύτερη επιτυχία του ελληνικού χάντμπολ γράφτηκε στο Τουν. Στους πρόποδες των Ελβετικών Άλπεων ο Διομήδης Άργους στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης, γνωρίζοντας την πιο γλυκιά ήττα της ιστορίας του από την Βάκερ Τουν με 22-20. Η ελληνική ομάδα χάρισε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην 35χρονη ιστορία του αθλήματος στη χώρα μας.
Η επιστροφή υπήρξε πανηγυρική αφού χιλιάδες Αργολιδείς έτρεξαν στην πλατεία του Αγ. Πέτρου την Τρίτη το απόγευμα να αποθεώσουν τους Κυπελούχους Ευρώπης. Με πολύ κόπο οι θριαμβευτές του Τουν, έφτασαν μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης αφού όλοι όσοι βρίσκονταν στην πλατεία ήθελαν να τους αγγίξουν να μοιραστούν μέρος της δόξας τους. Κροτίδες και βεγγαλικά δονούσαν την ατμόσφαιρα κάθε φορά που εκφωνήτο το όνομα του κάθε ενός των πρωταγωνιστών. Στην αίθουσα του Δημαρχείου, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος αναφερόμενος στον αγώνα στην Ελβετία, δεν έκρυψα πως ζήτησε την βοήθεια του Αγ. Πέτρου Άργους, ώστε η ομάδα να φύγει κυπελλούχος απ την Ελβετία, ενώ παράλληλα ανήγγειλε για μια ακόμα φορά πως θα προχωρήσει στην κατασκευή νέου κλειστού Γυμναστηρίου 3.000 θέσεων περίπου το οποίο θα ονομαστεί Διομήδης Αρένα και στο φουαγιέ θα θα βρίσκονται αναρτημένες οι φωτογραφίες των ηρώων της Ελβετίας.  Ο Δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος τόνισε ακόμα ότι: «Μίλησε η ελληνική ψυχή. Τα παιδιά από το Άργος σήκωσαν την Ελλάδα στην πλάτη τους, έκαναν τους Έλληνες περήφανους, έδιωξαν την θλίψη και μοίρασαν χαμόγελα. Ως Δήμαρχος ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου αυτούς τους ήρωες, που σήμερα ανέβηκαν στον Όλυμπο. Το Άργος θα τους τιμήσει όπως αξίζει σε ήρωες».

Το ίδιο ενθουσιώδης υπήρξε και ο αντινομάρχης στην τοποθέτησή του ο οποίος εξήρε την οικονομική και ηθική ενίσχυση που παρήχε ο δήμος στον Διομήδη.

Ο τεχνικός του Διομήδη Άργους Δημήτρης Δημητρούλιας σχολίασε: «Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτούς τους παίκτες, που συνεργάστηκα. Κατέθεσαν μυαλό, σώμα και πρώτιστα ψυχή για να καταφέρουμε το ακατόρθωτο. Το άθλημα μας μετά από 35 χρόνια ευτύχησε να πανηγυρίσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο από μία παρέα, που σε μία τόσο μεγάλη σεζόν άντεξε στην πίεση των αγώνων, αλλά της υψηλής έντασης προπονήσεων».

Ο αρχηγός του Διομήδη Άργους Γιώργος Ζαραβίνας είπε: «Το ότι μετά από 35 χρόνια η Ελλάδα πανηγυρίζει Ευρωπαϊκό τρόπαιο αυτό τα λέει όλα. Ήταν μία μεγάλη στιγμή».

Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς

«Εκφράζω τα πιο ειλικρινή και θερμά συγχαρητήριά μου στο “Διομήδη Άργους”, την ομάδα χειροσφαίρισης (handball), που επάξια κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Challenge Cup. Ευχαριστούμε τα παιδιά του Διομήδη, τους προπονητές τους, τους επικεφαλής του Σωματείου, όλους εκείνους που στήριξαν την προσπάθειά τους. Σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία και μας έκαναν όλους περήφανους.

Για πρώτη φορά, στα 35 χρόνια ιστορίας της χειροσφαίρισης (handball), μια ελληνική ομάδα κατακτά την κορφή. Μια ομάδα από την Ελληνική Περιφέρεια, χωρίς μέσα και εφόδια, αλλά με πίστη στο σκοπό, με πνεύμα ομαδικό και συστηματική προετοιμασία, κατάφερε να ανέβει στο πιο ψηλό ευρωπαϊκό σκαλοπάτι. Το παράδειγμά τους εμπνέει και διδάσκει όλους τους Έλληνες.

Θερμά συγχαρητήρια!».

 

Ανδριανός:

“Έδωσε σε όλους μας, στο Άργος, την Αργολίδα, σε ολόκληρη την Ελλάδα μια πολύτιμη χειροπιαστή απόδειξη των τεράστιων δυνατοτήτων των Ελλήνων του σήμερα, όταν αποφασίζουμε να διεκδικήσουμε υψηλούς στόχους με φρόνημα, αποφασιστικότητα και προσήλωση.

Για τη χαρά και την υπερηφάνεια που μας χάρισαν οι πρωταθλητές μας, οι προπονητές και η διοίκηση, τους αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια και κάθε δυνατή στήριξη”.

 

Μανιάτης:

«Μπράβο στον Διομήδη, παίχτες, προπονητές και διοίκηση. Είναι το Άργος της περηφάνιας, της σοβαρότητας και της μαχητικότητας. Από την κορυφή της Ευρώπης, η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης και τα παιδιά της δίνουν το παράδειγμα της άλλης Ελλάδας, της Ελλάδας της προσπάθειας, της δημιουργικότητας και του ήθους».