ΚοινωνίαΑρχείο

Επανέρχεται η ελεγχόμενη στάθμευση στο Άργος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιτυχία Οικονόμου

Ξαναμπαίνει σε εφαρμογή το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο Άργος.
Το μέτρο έχει σκοπό αναμένεται και πάλι να ανακουφίσει το κέντρο της πόλης από το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρατηρείται τις ώρες αιχμής και να υπάρξει άνετη πρόσβαση στα καταστήματα, ιδιαίτερα τις μέρες των εορτών. Τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου οι “κλήσεις” θα ειναι και πάλι ενημερωτικές, αλλά στην συνέχεια θα ακολουθήσουν πρόστιμα.
Πάντως δεν είναι λίγες οι φωνές που αντιδρούν διαμαρτυρόμενοι για τη μεγάλη έκταση εφαρμογής του μέτρου, ενώ κάποιοι ζήτησαν επίμονα να εξαιρεθούν ορισμένα μέτρα για φορτοεκφόρτωση μπροστά από τις επιχειρήσεις τους.

Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο του Άργους ξεκίνησε από 01/03/2012, περιλαμβάνει σχεδόν 200 θέσεις για τους μόνιμους κατοίκους (μπλε γραμμογράφηση), θέσεις για τους επισκέπτες (πράσινη και κόκκινη γραμμογράφηση) και περίπου 30 θέσεις για ειδικές χρήσεις και επαγγελματικές ανάγκες ( π.χ P MOTO – P 40 (ΦΟΡ/ΣΗ) ), αλλά διακόπηκε το καλοκαίρι του 2012 μετά την ανάκληση των αποσπασμένων δημοτικών αστυνομικών.

Μετά από επίμονες προσπάθειες του αντιδημάρχου Θοδωρή Οικονόμου, αποσπάστηκαν 5 δημοτικοί αστυνομικοί από τον δήμο Αθηναίων και οι οποίοι θα αναλάβουν και πάλι την αστυνόμευση του συστήματος στάθμευσης. Όπως είπε ο κ. Οικονόμου στην συνέντευξη που παραχώρησε για τα μέτρα στάθμευσης, στην δημοτική αστυνομία θα ανατεθούν πλέον και άλλοι έλεγχοι πλην αυτών των χώρων στάθμευσης, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά την πρόσληψη νέων ατόμων, αφου απαγορεύονται πλέον οι προσλήψεις.

Η ελεγχόμενη στάθμευση ισχύει στις θέσεις επισκεπτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:30 – 14:30, τα απογεύματα Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 17:00 – 21:00 και το Σάββατο από τις 8:30 το πρωί ως τις 14:30 το μεσημέρι, όμως θα ελέγχεται το παράνομο παρκάρισμα επι πλατειών και πεζοδρομίων και τις υπόλοιπες ώρες.

Στις θέσεις των κατοίκων και τις ειδικές θέσεις ισχύει χωρίς χρονικό περιορισμό για όλες τις μέρες και ώρες. Επίσης τα οχήματα με αναπηρικό σήμα μπορούν να σταθμεύουν ελεύθερα στις θέσεις επισκεπτών, χωρίς την καταβολή τέλους, όλες τις ημέρες και ώρες.

Οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να απευθυνθούν στο Δήμο Άργους-Μυκηνών προκειμένου να τους χορηγηθεί η ΜΠΛΕ Κάρτα που θα τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο του παρμπρίζ του οχήματός τους.