ΠολιτισμόςΑρχείο

Εντυπωσίασαν και πάλι τα “Εν Άργει Διονύσια” στους Στρατώνες του Καποδίστρια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τείνουν να γίνουν θεσμός

 

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη συνεχή χρονιά τα Εν Άργει Διονύσια με θέμα «Εκπαιδεύοντας τις αισθήσεις» στον πολυχώρο πολιτισμού των Στρατώνων Καποδίστρια. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη και διήρκεσαν έως το Σάββατο, όπου ολοκληρώθηκαν με το καθιερομένο πλέον πάρτι στο μπαρ της αίθουσας των ομιλιών.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, Δημήτριος Καμπόσος, ενώ παρόντες ήταν ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, οι αντιδήμαρχοι δήμου Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Κρίγκος, Χρήστος Πετσέλης και Θεόδωρο Οικονόμου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βασίλης Σιδέρης και Χριστίνα Μελίδη, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άργους Τρύφωνας Μποζιονέλος καθώς και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άργους – Μυκηνών. Το χώρο των στρατώνων επισκεύθηκε μεταξύ άλλων και η διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ κα. Άννα Τσούρνου- Μαντά.

Ο κόσμος που επισκέφθηκε την εκδήλωση γεύθηκε στον Εκθεσιακό Χώρο «Ιώ» τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, κρασί, τσίπουρο, ούζο, μπύρα, γλυκά του κουταλιού και γαλακτοκομικά προϊόντα από εξαίρετους τοπικούς παραγωγούς καθώς επίσης γνώρισε και φυτικά – φυσικά καλλυντικά από ελαιόλαδο.

Στην Αίθουσα «Αμυμώνη» οι επισκέπτες θαύμασαν την έκθεση με χειροποίητα δημιουργήματα από παλιές πόρτες του Στέλιου Μαραγκού (Art Factory).

Στον Εκθεσιακό Χώρο «Ίναχος» οι επισκέπτες θαύμασαν υπέροχα έργα τέχνης «Πορτρέτα Γεύσεων» από τη ζωγράφο και στιχουργό Χάρις Τσεκούρα καθώς και χειροποίητα κοσμήματα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Τις εντυπώσεις κέρδισε το μαύρο θέατρο «Ψευδαισθήσεις» που παρουσίασε η ομάδα δράσης Ιπτάμενοι στην Αίθουσα Τέχνης «Νιόβη» υπό την επιμέλεια της Κατερίνας Δημακοπούλου που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που παρακολούθησε το μουσικοθεατρικό αυτό θέαμα. Το “Μαύρο θέατρο” που επιμελήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η κα. Δημακοπούλου, εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους, απογειώνοντας τις εικόνες πάνω στην σκηνή.

Τέλος, στον εξωτερικό χώρο οι επισκέπτες απόλαυσαν το ποτό τους στο υπαίθριο μπαρ το οποίο φιλοτεχνήθηκε από χειροποίητα δημιουργήματα του Στέλιου Μαραγκού (Art Factory). Επίσης η διαδραστική εικαστική παρέμβαση «Διέδωσε το…» γέμισε με μηνύματα και ευχές των επισκεπτών για τη νέα χρονιά.

Λόγω του αιφνίδιου θανάτου του αντιδημάρχου Ανδρέα Θωμόπουλου ματαιώθηκαν όλα τα μουσικά θέματα της ημέρας, των εγκαινίων, καθώς και την επομένη, ενώ για όλο το διάστημα οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες.

Θα πρέπει να τονιστεί πως ο ανταγωνισμός μεταξύ των οινοποιών υπήρξε φέτος ιδιαίτερα υψηλός, αφού πολλά εκ των προϊόντων τους αναμένεται να καταγράψουν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες.