ΠολιτικήΑρχείο

Φοροφυλακή στην Τίρυνθα

Σε κλειστή φυλακή σχεδιάζεται σύμφωνα με πληροφορίες, να μετατραπεί ένα τμήμα της Αγροτικής Φυλακής της Τίρυνθας, για να κρατούνται όσοι φυλακίζονται για οικονομικά «εγκλήματα».
Ο σχεδιασμός της «φοροφυλακής» γίνεται στο πλαίσιο των αλλαγών που αναμένονται στο σωφρονιστικό σύστημα, σύμφωνα με το οποίο θα γίνεται διαχωρισμός μεταξύ ήπιας και βαριάς εγκληματικότητας.
Μάλιστα όπως πρόσφατα δημοσισεύτηκε σε μεγάλη μερίδα του τύπου έχει ήδη συγκροτηθεί ειδική επιτροπή με σκοπό την αξιοποίηση των εκτάσεων της Αγροτικής Φυλακής της Τίρυνθας, ώστε να κατασκευαστούν με «οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο» νέοι χώροι για κρατούμενους ήπιας εγκληματικότητας. 
Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνη «Στόχος μας είναι ο διαχωρισμός των κρατουμένων σε ήπιας και βαριάς εγκληματικότητας και έτσι θα ικανοποιήσουμε πολύ σύντομα ένα πάγιο αίτημα της επιστημονικής κοινότητας της χώρας αλλά και των διεθνών οργανισμών που για πάνω από 20 χρόνια, διαπιστώνουν την ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης του πληθυσμού των κρατουμένων και βελτίωσης των συνθηκών κράτησης».
Με την αξιοποίηση των εκτάσεων της Αγροτικής Φυλακής της Τίρυνθας το υπουργείο πιστεύει ότι θα πετύχει την αποσυμφόρηση της Δικαστικής Φυλακής Ναυπλίου και άλλων κλειστών φυλακών.