ΠολιτικήΑρχείο

Διαθεσιμότητα, έληξε η προθεσμία για το… μηχανογραφικό

Διαθεσιμότητα, έληξε η προθεσμία για το… μηχανογραφικό
Την γλίτωσαν στην Αργολίδα
 
 
Έληξε προχτές σύμφωνα με την ΑΔΑ: ΒΕΦΣΧ-8ΔΝ, η προθεσμία για τις δηλώσεις προτίμησης των υπαλλήλων ΙΔΑΧ Δ.Ε. που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πρόκειται για περίπου 2000 υπαλλήλους που καλούνται να συμπληρώσουν ένα έντυπο τύπου μηχανογραφικού λυκείου για τη σειρά της κενής θέση θέλουν να μεταταχθούν.
Όπως αναφέρεται στην ΑΔΑ: ΒΕΦΣΧ-8ΔΝ, «εντός προθεσμίας είκοσι ημερών από τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης (σ.σ.: ημερομηνία ανάρτησης της απόφασης 8/1), οι προς μετάταξη υπάλληλοι των Φορέων Προέλευσης έπρεπε να υποβάλλουν Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, σύμφωνα με Υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους Φορείς Προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/ Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν αν επιθυμούν τη μετάταξή τους, και τους Φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους. Η Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση απευθύνεται προς το ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα όμως με τους δήμους της Αργολίδας, κανένας υπάλληλος δεν τέθηκε σε καθεστώς διαθεσιμότητας, είτε γιατί δεν υπήρχε υπέρβαση του επιτρεπτού αριθμού υπαλλήλων, είτε γιατί σε ορισμένους Δήμους υπάρχει σημαντική έλλειψη προσωπικού, όπως στον Δήμο Ερμιονίδας. Μόνο στον Δήμο Ναυπλιέων ένας υπάλληλος τέθηκε σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά λόγω παραπομπής του στο πειθαρχικό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει χρήση των διατάξεων για μετάταξη.