ΚοινωνίαΑρχείο

10 βήματα για το Κοινωνικό Φαρμακείο

Ανακοινώθηκαν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να μπορέσει κανείς να έχει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη από το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Ναυπλίου.
Συγκεκριμένα τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει κάποιος για να αποδείξει ότι ανήκει στις πληθυσμιακές ομάδες που δικαιούνται δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη (Άνεργοι χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη, Άποροι, Άστεγοι) είναι τα παρακάτω: Αίτηση, Υπεύθυνη δήλωση ότι είναι πλήρως ανασφάλιστοι ή βεβαίωση διακοπής της ασφάλισής τους από τον ασφαλιστικό φορέα, Φωτοτυπία πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος από την εφορία, Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή υπεύθυνη δήλωση ότι είναι άνεργοι, Φωτοτυπία ταυτότητας, Ιατρική Γνωμάτευση, Μισθωτήριο συμβόλαιο ή αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ, Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, Για ανηλίκους πιστοποιητικό γέννησης, Νόμιμα δικαιολογητική σε περίπτωση μετανάστη.
Να σημειωθεί ότι σχετικά με την προμήθεια φαρμάκων, το κοινωνικό φαρμακείο δέχεται οποιαδήποτε προσφορά από πολίτες, κοινωνικούς φορείς, οργανισμούς, φαρμακοβιομηχανίες, κ.ά.
Όσοι έχουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό που δε χρησιμοποιούν πλέον, μπορούν να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη δράση, ώστε να ενισχυθούν οι αδύναμοι συμπολίτες μας.
Το φαρμακείο λειτουργεί, στο χώρο του γραφείου αγωγής και προαγωγής υγείας  που εδρεύει στο κολυμβητήριο Ναυπλίου. κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 14.00-15. 00 μμ. Αιτήσεις για την χορήγηση φαρμάκων γίνονται δεκτές, καθημερινά 8.00 -13.00 μμ.