ΡεπορτάζΑρχείο

Νέα δημοσκόπηση φέρνει αναστάτωση στο Άργος

 

Ισχυροποιείται ο Καμπόσος;

 

Δημοσκόπηση που διενεργείται σύμφωνα με πληροφορίες για λογαριασμό τοπικής εφημερίδας έχει προκαλεί πολιτική αναστάτωση αφού στην λίστα με τους ενδεχομένους πιθανούς υποψηφίους δημάρχους περιλαμβάνονται μάλιστα και άτομα που έχουν εκλεγεί βουλευτές, όπως ο κ. Γιάννης Μανιάτης και ο κ. Δημήτρης Κοδέλας ή έχουν εκλεγεί περιφερειακοί σύμβουλοι. όπως ο κ. Βασίλης Σιδέρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης του κ. Καμπόσου, “Αλλαγή πορείας”: “Κάθε δημοσκόπηση η οποία τηρεί τους κανόνες της επιστήμης και καταγράφεται με τις επιστημονικά αποδεκτές μεθόδους, όπως αυτές αναφέρονται στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κοινής Γνώμης και Έρευνας Αγοράς (ICC/ESOMAR) και του κώδικα δεοντολογίας του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς

(Σ.Ε.∆.Ε.Α.), όπως εκάστοτε ισχύουν, είναι για εμάς εκ των προτέρων αποδεκτή και δεν έχουμε λόγο αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων της.

Με την αναγγελία της είδησης για την διενέργεια της δημοσκόπησης αναζητήσαμε, όπως είναι φυσικό, τον φορέα ή πρόσωπο που έχει δώσει την εντολή για τη δημοσκόπηση. Η ενημέρωση που λάβαμε από την εταιρεία ALCO, η οποία δήλωνε στους δημότες μας ότι είναι η εταιρεία που διενεργεί τη δημοσκόπηση, ήταν ότι πρώτον η δημοσκόπηση πράγματι διενεργείται από την εν λόγω εταιρεία και δεύτερον την έχει παραγγείλει μεγάλο ειδησεογραφικό site της Πελοποννήσου, κάτι το οποίο θα γίνει και για άλλους μεγάλους δήμους της περιφέρειας Πελοποννήσου”.

Στο ίδιο πνεύμα ακολούθησε και δήλωσή του δήμαρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου: «Πιστεύω ότι ο κόσμος του δήμου Άργους Μυκηνών έχει μνήμη και κρίση. Γνωρίζει σε πια εποχή και τις συνθήκες που είμαι Δήμαρχος και τον καθημερινό μου αγώνα προς όφελος των πολιτών. Πιστεύω ότι ο λαός θα τα υπολογίσει όλα αυτά και θα μου δώσει απλόχερα τη στήριξη του. Η εταιρεία που κάνει την έρευνα είναι πολύ μεγάλη και από τις πλέον αξιόπιστες στην Ελλάδα. Με αυτή την εταιρεία είχα μετρηθεί και πριν τις εκλογές του 2010 και είχε προβλέψει ακριβώς τα ποσοστό των εκλογών!!!!

Δεν θα ήθελα βέβαια να σας θυμίσω τι έλεγαν οι γνωστοί υβριστές μου τότε για το γκάλοπ…όπως «ψεύτικο», «χειραγωγώ το εκλογικό σώμα», τελικά δημοσίευσαν ένα ψεύτικο δικό τους…

Αλλά οι εκλογές έδειξαν την αλήθεια…

Το ίδιο επιχειρούν και τώρα, τα ίδια θα πουν αν πραγματικά ο λαός έχει δώσει σε μένα τη στήριξή του. Τώρα όμως δεν είναι η ώρα των εκλογών αλλά η ώρα της προσπάθειας.

Οι εκλογές είναι πολύ μακριά – με τη φημολογούμενη μετάθεση το 2015 – και έως τότε θα έχουμε τελειώσει και όλα τα μεγάλα έργα που έχουμε προγραμματίσει. Ξέρω πως αυτά βέβαια που λέω, στεναχωρούν αυτούς που είναι απέναντι στο δήμο μας, όμως αδιαφορώ τελείως για αυτούς, το μόνο που με νοιάζει είναι να πάει μπροστά ο τόπος μας και να είστε σίγουροι πως θα πάει.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους φερόμενους ως υποψηφίους αντέδρασαν που συμπεριελήφθησαν τα ονόματά τους στην δημοσκόπηση, χωρίς ωστόσο να δοθεί βάση στην διαμαρτυρία τους.

Πέρα από τα προαναφερθέντα ονόματα, συμπεριελαμβάνετο ακόμα τα ονόματα κι άλλων υποψηφίων όπως του κ. Γιώργου Αναγνώστου καθώς και ερωτήσεις που αφορούσαν την μέχρι τώρα πορεία του Δήμου και την ανταπόκριση των πολιτών στο έργο του κ. Δημήτρη Καμπόσου.

 

Αγρίεψε ο Σιδέρης

Αντιδρώντας στο ότι συμπεριελήφθη το όνομά του στην δημοσκόπηση χωρίς ο ίδιος να ερωτηθεί, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σιδέρης τόνισε: “Με έκπληξή μου πληροφορήθηκα πως είναι σε εξέλιξη δημοσκόπηση για δημοφιλία υποψηφίων δημάρχων στο Άργος, μεταξύ των οποίων τίθεται υπό διερεύνηση και το δικό μου όνομα.
Δηλώνω ότι ουδέποτε έχω εμπλακεί, ούτε συναινέσει ούτε θέσει το όνομά μου για κάτι τέτοιο και είμαι και θα είμαι απέναντι σε όσους με αυτό προσπαθούν με μικροπολιτικές να αποκομίσουν οφέλη.
Τέτοιες μέθοδοι όχι μόνον δεν με εκφράζουν αλλά αντίθετα με βάζουν σε πλήρη αντιπαράθεση με όσους επέλεξαν να με εμπλέξουν σε παιχνιδάκια της κακιάς ώρας. Αισθάνομαι αηδία για το επίπεδο που κινούνται. Πρέπει να τους θυμίσω πως στο Δήμο Άργους-Μυκηνών στις Εθνικές εκλογές ήμουν πρώτος σε ψήφους με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, αν αυτό ενοχλεί δεν μπορώ να τους βοηθήσω.
Επιφυλάσσομαι μάλιστα κάθε δικαιώματός μου εναντίον τους”.