ΟικονομίαΑρχείο

Τον Μάιο η έκθεση του Επιμελητηρίου

Με στόχο να αποτελέσει οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός για την τοπική αγορά και την Περιφέρεια, διοργανώνεται από την Τετάρτη 15 Μαΐου έως και την Κυριακή 19 Μαΐου η έκθεση «Αργολίδα 2013», από το Επιμελητήριο Αργολίδας.
Την ανακοίνωση της διοργάνωσης της έκθεσης έκανε με δήλωσή του ο πρόσεδρος του ΕΒΕΑ Φώτης Δαμούλος, ο οποίος τονίζει: «σε μια περίοδο δύσκολη για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, πιστεύουμε ότι περισσότερο από ποτέ οφείλουμε να προσφέρουμε στις επιχειρήσεις εργαλεία εξωστρέφειας και προβολής. Βρισκόμαστε, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσουμε  ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες επανάληψης της πρωτοβουλίας  αυτής του Επιμελητηρίου, που ξεκίνησε το 1995 και θα πραγματοποιηθεί και εφέτος με υψηλούς στόχους ποιότητας και πληρότητας του Εκθεσιακού χώρου».
Η έκθεση θα λειτουργήσει αυτή τη φορά στον χώρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας στον δρόμο Ναυπλίου – Νέας Κίου, όπου θα διατεθούν 3.500 τ.μ., με πάρκινγκ 15 στρεμμάτων.
Η έκθεση μπορεί να φιλοξενήσει: α) Εσπεριδοειδή, ελαιόλαδο, ελιές βρώσιμες, σταφίδα, σύκα, προϊόντα ιχθυοκαλλιεργειών, χυμούς και κονσέρβες φρούτων, κρασιά, ποτά, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, γλυκίσματα και λοιπά προϊόντα γης και μεταποιημένα τρόφιμα. β) Μάρμαρα, οικοδομικά υλικά, συστήματα άντλησης και άρδευσης, ανεμομείκτες, γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία,  μηχανήματα και κατασκευές επαγγελματικής χρήσης, συστήματα εκμετάλλευσης ήπιων μορφών ενέργειας, έπιπλα, είδη κατασκευών κατοικιών και οικιακού εξοπλισμού και γ) Προβολή του Τουρισμού της  Περιφέρειας και των εναλλακτικών μορφών του (αγροτουρισμός, συνεδριακός τουρισμός, ιαματικός τουρισμός κλπ) καθώς και των παραδοσιακών χειροτεχνικών προϊόντων που απευθύνονται στο αγοραστικό κοινό των επισκεπτών της περιοχής.
Όπως επισημαίνει ο κος Δαμούλος στόχοι της έκθεσης είναι η ανάδειξη της προβολής της οικονομικής δραστηριότητας του Νομού και της Περιφέρειας, η τόνωση της αγοράς με τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών, και η αύξηση της Τουριστικής κίνησης από την προσέλευση και διακίνηση των εμπορικών αντιπροσώπων εσωτερικού – εξωτερικού και επισκεπτών.