ΠολιτικήΑρχείο

Αναβαλλόμενος και πάλι ο Ανάβαλος

Φρένο και πάλι στο έργο του Αναβάλου που συνεχίζει να παραμένει ο Αναβαλος ο Αναβαλλόμενος ….
Η είδηση για διάλυση της εργολαβίας για το έργο  “Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας Ν. Αργολίδας”, αναμένεται να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην υλοποίηση του έργου.
Οι ίδιοι οι βουλευτές της τρικομματικής κυβέρνησης Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης είναι αποκαλυπτικοί στις ερωτήσεις που έσπευσαν να καταθέσουν.
Ο βουλευτής της Ν.Δ. σημειώνει: «Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε για την κατάθεση αίτησης διάλυσης εργολαβίας για το έργο  “Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας Ν. Αργολίδας”, που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην υλοποίηση του έργου»
 
Λιγότερο αποκαλυπτικός αλλά στο ίδιο πνεύμα και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ: «υπάρχει, η γενική εικόνα ότι το έργο βρίσκεται σε πλήρη στασιμότητα».
 
Στις ερωτήσεις τους και οι δύο βουλευτές προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρη επικαλούνται την σπουδαιότητα του έργου.
Ο κος Ανδριανός ρωτά τον αρμόδιο υπουργό: «Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που ανακύπτουν στην υλοποίηση του έργου του Αναβάλου από την κατάθεση αίτησης διάλυσης εργολαβίας για το έργο «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας Ν. Αργολίδας».
Αντίστοιχα ο κος Μανιάτης ρωτά: α) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πορεία υλοποίησης του έργου; β)Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της συμφωνίας που επήλθε κατά την τεχνική σύσκεψη στο Υπουργείο; γ) Ποια είναι η τοποθέτηση των Τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας-Αντιπεριφέρειας έτσι όπως αυτή έχει καταγραφεί σε έγγραφα σημειώματα προς το Υπουργείο; δ) Ποια είναι η τοποθέτηση στα προηγούμενα των υπηρεσιών του Υπουργείου έτσι όπως αυτή έχει καταγραφεί σε έγγραφες απαντήσεις-αλληλογραφία με την Περιφέρεια; ε) Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί το έργο ιδιαίτερα σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα της σύμβασης και σε περίπτωση ύπαρξης καθυστερήσεων ποια είναι τα αίτια των καθυστερήσεων αυτών;