ΆρθροΑρχείο

Τι δεν καταλάβατε;

ΤΙ ΔΕΝ καταλάβατε κύριοι Δήμαρχοι και κ. Περιφερειάρχα; Εδώ και χρόνια τώρα οι ποδηλάτες του νομού διεκδικούν ποδηλατοδρόμους για να απολαμβάνουν το ποδήλατο ως οικολογικότατο μέσο μεταφοράς και ως άθλημα, αλλά σεις …κουκιά σπέρνω. Κάνατε του κεφαλιού σας χαράζοντας χαζοδιαδρομές επικίνδυνες και άχρηστες.
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ποδηλατικό άξονα που να ενώνει το Άργος με το Ναύπλιο και τους αρχαιολογικούς χώρους, ζητάνε εδώ και 5 χρόνια οι «ορθοπεταλιές», αλλά εσείς τους αντιμετωπίζατε ως γραφικούς. Τώρα όμως που σας λένε τα ίδια οι Γερμανοί; Τούμπες!!!
Τούμπες σε γερμανικό υπόστρωμα. Ενέργεια, έδαφος, μονοπώλια, νερό και τώρα διασκέδαση.
ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ο Γερμανός και τρέχουμε δουλικά να το προσφέρουμε. Όσο το ζητούσε ο δικός μας ο κόσμος και σας έδειχνε την κατεύθυνση του τουρισμού στην ευρωπαϊκή κοινότητα, εσείς παίζατε τις κουμπάρες με τους διαχειριστές των αυτοκινητοδρόμων, ή παραβλέπατε την κατάντια του σιδηροδρόμου. Τώρα όμως, υπακοή και τσιμουδιά!
ΜΙΑ ΑΛΛΗ Άγγελα ή υπουργός Ρηνανίας Βεστφαλίας Angelika Scwall-Duren έδειξε αυτή την φορά τον δρόμο. Κάντε ποδηλατοδρόμους ,είπε, γιατί του Γερμανού θα τα αρέσει να περνά με το ποδήλατό του απ τις Μυκήνες και την Τίρυνθα. Και του Έλληνα του αρέσει, αλλά ποιος τον υπολόγισε ποτέ που θα τον υπολογίσει σήμερα κατά την περίοδο της κρίσης;
ΚΙ ΟΜΩΣ, αν οι δήμοι είχαν πάρει υπ όψιν τους τις προτάσεις των ντόπιων ποδηλατών για ποδηλατικές διαδρομές σε όλη την Αργολίδα, αν είχαν αντιληφθεί την δυνατότητα που τους ανοίγουν οι προτάσεις απ τις «ορθοπεταλιές» για την μετατροπή παλαιών και αχρησιμοποίητων δημοτικών σχολείων σε ξενώνες για ποδηλάτες και πεζοπόρους τότε θα είχαμε μπει σε άλλον δρόμο ανάπτυξης χωρίς γερμανικές παρεμβάσεις. Φαίνεται όμως πως κάποιοι μάλλον προτιμούν να είναι υποτελείς και να αρέσκονται σε καθρεπτάκια. (Άκης Ντάνος)