ΡεπορτάζΑρχείο

Εφημερία χωρίς αξονικό στο Ναύπλιο

Χωρίς αξονικό τομογράφο μένει η Αργολίδα όταν εφημερεύει το νοσοκομείο Ναυπλίου. Αυτό καταγγέλλουν οι ειδικευμένοι γιατροί του νοσοκομείου με επιστολή τους προς την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας εξηγώντας τους κινδύνους και την ταλαιπωρία των ασθενών και ζητώντας λύση.
Όπως επισημαίνουν δεν μπορούν να διαχειριστούν κακώσεις, τραύματα και άλλα επείγοντα περιστατικά χωρίς την συμβολή της επείγουσας απεικονιστικής εξέτασης.
Οι γιατροί αναφέρουν ότι έχουν γίνει επανειλημμένες συναντήσεις με τον Διοικητή του Ενοποιημένου Νοσοκομείου Αργολίδας κο Αρχοντα Ιωάννη με θέμα την λειτουργία του Αξονικού τομογράφου στις γενικές Εφημερίες της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου. Σε όλες τις παραπάνω συναντήσεις που έχουν ξεκινήσει τουλάχιστον 2 χρόνια και πλέον, ο διοικητής έχει δεσμευτεί να μένει ανοικτός και προσβάσιμος ο αξονικός τα Σαββατοκύριακα ευθύνης της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου και να καλύπτονται τα επείγοντα περιστατικά.
Όπως λένε όμως στην πράξη αυτό δεν λειτουργεί και είναι αναγκασμένοι να εφημερεύουν χωρίς να έχουν διαθέσιμο αξονικό τομογράφο.