ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ο Καμπόσος κάλεσε 45 στελέχη και έτρεξαν 100

Σε κλειστή συγκέντρωση αιρετών του συνδυασμού του μίλησε ο Δημήτρης Καμπόσος την Δευτέρα το βράδυ εφ’ όλης της ύλης, κάνοντας αναλυτική περιγραφή των έργων που έγιναν μέχρι τώρα, αυτών που εξελίσσονται και αυτών που σχεδιάζονται μέχρι το διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές.
 
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών καλοσορίζοντας τα στελέχη της παράταξής του τόνισε: “Κάλεσα μόνο 45 στελέχη και είμαι ευτυχής που ήρθατε πάνω από 100! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Είμαι ευτυχής γιατί βλέπω ανάμεσα σας νέα παιδιά, νέους επιστήμονες που θέλουν να συμμετάσχουν στο όραμά μας να φτιάξουμε τον τόπο μας. Καλώς ήρθατε λοιπόν.»
 
Σύμφωνα με τον κ. Καμπόσο «η περίοδος που διανύουμε είναι η χειρότερη για την οικονομία της χώρας, πως οι πόροι που έρχονται από την κεντρική κυβέρνηση για τους δήμους είναι πολύ λίγοι σε σχέση με το παρελθόν και ενδεικτικά για τα σχολεία που «έρχονταν» 1 εκ. ευρώ το χρόνο περίπου τώρα αυτή η δημοτική αρχή λαμβάνει μόνο 250.000 ευρώ για πάνω από 70 σχολεία. (με διπλή τιμή πετρελαίου!).
 
Μίλησε για όλες τις μεγάλες νίκες του δήμου την τελευταία περίοδο αλλά και για τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις όπου εμφανίστηκαν. (Σχέδιο Πόλης, Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου, Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, 4 νέα Σχολεία, Κοινωνικό Παντοπωλείο/ Ιατρείο / Φαρμακείο, Δημοτική Αστυνομία, Πρόνοια)
 
Θεώρησε την παράταξη μια μεγάλη οικογένεια και τα προβλήματα που σκόπιμα θέλουν κάποιοι να  μεγαλοποιούν συνηθισμένες οικογενειακές ιστορίες.
Καλωσόρισε στην παράταξη νέους επιστήμονες και στελέχη με σημαντική δημόσια δράση. Δήλωσε κατηγορηματικά πως θα ανακοινώσει το συνδυασμό του με όποιο εκλογικό νόμο και αν ισχύσει και καταχειροκροτήθηκε!
 
Αναφορά έκανε στους 210 σπουδαστές της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων.
Μίλησε ακόμη για την τεράστια δουλειά που έγινε για το Σχέδιο Πόλης και την εγκληματική αδράνεια που άφηνε το Άργος για δεκαετίες στο περιθώριο. Την ίδια ώρα που άλλοι δήμοι έκαναν  5 επεκτάσεις σχεδίου σε 30 χρόνια! Και εμείς στον δικό μας δήμο 30 χρόνια οι πολίτες δεν μπορούσαν να οικοδομήσουν.
 
Για την οικονομική κατάσταση του δήμου ο Δημ. Καμπόσος σημείωσε πως σε αυτό το άσχημο κλίμα ο δήμος μας με «καλό κουμάντο» δεν ένιωσε τη φτώχεια άλλων δήμων που βρίσκονται στα κόκκινα και δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας τα στοιχειώδη. Από τους 325 δήμους της χώρας μόνο 40 έπιασαν τους στόχους του 2013! Μέσα σε αυτούς με περηφάνια λέμε ότι συγκαταλέγεται και ο δήμος Άργους Μυκηνών. Και αυτά χωρίς ούτε ένα ευρώ δάνειο! Νοικοκύρεμα στα ενοίκια: Συγκέντρωσε όλους τους υπαλλήλους σε ένα κτίριο 1250 τετραγωνικών με 6.000 ευρώ περίπου ενοίκιο, ενώ οι προηγούμενοι έδιναν  1.000 ευρώ μηνιαίως για 50 τετραγωνικά στο πρώην ΚΕΠ! Ουσιαστικά πληρώνουμε λιγότερα χρήματα από ότι οι προηγούμενοι σε ενοίκια.
 
Τη στιγμή που δε βρήκαμε ούτε μία μελέτη, συνέχισε ο Δήμαρχος, κάναμε αγώνα δρόμου για να «ωριμάσουμε» έργα για το ΕΣΠΑ. Και τα καταφέραμε!! Το αποτέλεσμα είναι και θα είναι εντονότερα ορατό στο μέλλον. Ολοκληρώνουμε μεγάλα σχέδια για να κάνουμε όπως έχουμε ονειρευτεί το δήμο μας.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε συνοπτικά σε έργα τα οποία άλλα υλοποιήθηκαν και άλλα είναι στην τελική φάση προετοιμασίας τους».
Στην συνέχεια ο κ. Καμπόσος αναφέρθηκε σε μια πλειάδα έργων μεταξύ των οποίων :
 
1. Διοικητική, λειτουργική και οικονομική  ενοποίηση 8 πρώην ΟΤΑ σε έναν
2. Πλήρης εξοπλισμός των υπηρεσιών με σύγχρονα μέσα (η/υ, προγράμματα, τηλεπικοινωνίες, κ.λπ.)
3. Σχολή τουριστικών επαγγελμάτων στο Αργος
4. Ολοκληρώσαμε το σχέδιο πόλης νοτίου τμήματος
5. Ολοκληρώσαμε σε χρόνο ρεκόρ την μελέτη ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Άργους (μελέτη, ωρίμανση και ένταξη) και βρισκόμαστε προ της δημοπράτησης.
6. Δημιουργήσαμε τη δημοτική αστυνομία και εφαρμόσαμε ελεγχόμενη στάθμευση στο Άργος
7. Νοσοκομείο Άργους-αναβαθμίστηκε σε πρωτεύον στο νομό
8. Μελέτες/άδειες και ένταξη του δημοτικού σχολειού Κουτσοποδίου ήδη δημοπρατήθηκε
9. Μελέτες/άδειες και ένταξη του δημοτικό σχολείο Ινάχου. Ήδη δημοπρατήθηκε
10. Μελέτες για το 4ο γυμνάσιο (προς ένταξη)
11. Μελέτες για το μουσικό λύκειο (προς ένταξη)
12. Αλλαγή πορείας αγωγού φυσικού αερίου ο οποίος τεμαχίζει τον κάμπο