ΚοινωνίαΑρχείο

Χειροτονήθηκε ο νέος Μητροπολίτης

 
Σε βαθύ κλίμα συγκίνησης τελέστηκε χθές, Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Αργολίδος κ.Νεκτάριου Αντωνόπουλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου, παρουσία πιστών απο την Αργολίδα και την Βοιωτία.
 
Την χειροτονία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος.
 
Ο νέος Μητροπολίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος, ευχαρίστησε για την στήριξη προς το προσωπό του,τον Αρχιεπίσκοπο, τους Άγιους Αρχιερείς, την Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τους κληρικούς, μοναχούς και μοναχές της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, την αδερφότητα της μονής Σαγματά και πλήθος απλών πιστών.
 
Στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον προκάτοχο του κ.Ιάκωβο, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος.
 
Σε απόσπασμα απο την ομιλία του , ο νεός Μητροπολίτης αναφέρει ότι: “Δεν αναλαμβάνω αυτή τη διακονία εν δυνάμει λόγου, είμαι υπέρ της μωσαΪκης ιεροσύνης, αλλα προσωπικά είμαι σαν το Μωυσή ισχνός κι βραδύγλωσσος. Θα προσπαθήσω τα κενά και τις ελλείψεις που ατυχώς έχω, να τα καλύψω με την αγάπη προς τον Χριστό και τους αδερφούς μου”.
 
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, φανερά ικανοποιημένος, με την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Αργολίδος δήλωσε ότι: “Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, οι Αρχιερείς , εκτίμησαν την προσφορά σου, είδαν τον χαρακτήρα σου και σε ψήφισαν να ποιμάνεις την ιστορική επαρχία με μακραίωνη ιστορία και ένα λαό πιστό και καλλιεργημένο”.
 
Παρών στην χειροτονία του μητροπολίτη ήταν, ο Υπουργός ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός, ο Aντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Τάσος Χειβιδόπουλος και ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος.