ΡεπορτάζΑρχείο

Όλο το αρχείο του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στο ίντερνετ

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας εφαρμόστηκε για την αποθήκευση και προβολή των αρχείων PDF της εφημερίδας ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στην ηλεκτρονική μας έκδοση.

Ο διαδικτυακός ιστότοπος που δημιουργήθηκε για την προβολή της εφημερίδας, στο πλαίσιο του Ε.Π.  «Ψηφιακή Σύγκλιση» και του ΠΕΠ Πελοποννήσου, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης, δίνει τη δυνατότητα ανεβάσματος του κάθε τεύχους της εφημερίδας.

Η εφαρμογή αυτή έχει τη μορφή “μηχανής του χρόνου” όπου ο επισκέπτης μπορεί να έχει πλήρη εικόνα όλων των τευχών των εφημερίδων και να επιλέγει αυτό που επιθυμεί.

Η διαδικασία ανεβάσματος είναι εμπλουτισμένη με κατάλληλα εργαλεία (utilities) για το διαχωρισμό του ηλεκτρονικού αρχείου σε επιμέρους αρχεία και την μετατροπή αυτών σε απλό κείμενο το οποίο εισάγεται σε κατάλληλα διαμορφωμένη βάση δεδομένων. Η βάση χρησιμοποιείται για την εύκολη αναζήτηση τευχών και κειμένων που περιέχονται στα τεύχη.

 

Το αρχείο PDG του κάθε τεύχους είναι προσβάσιμο μέσω υπολογιστή ή του κινητού ή του tablet και δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να το κατεβάσει και να το διαβάσει όποτε θέλει..

 

Υπάρχει η δυνατότητα προβολής όλων των τευχών σε χρονολογική σειρά καθώς και ζωντανή αναζήτηση κειμένου. Όλα τα τεύχη είναι δωρεάν πλην του τελευταίου, το οποίο χρεώνεται.

 

Τεχνικά, για να επιτευχθεί αυτό, και να υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης ακόμα και λέξεων μέσα στα αρχεία των φύλλων του Α ΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, εφαρμόζεται η τεχνολογία OCR (Optical Character Recognition-Οπτική Αναγνώριση Χαρακτήρων)!