ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Το Ναύπλιο στο επίκεντρο του «γιοτ τουρισμού» της Μεσογείου

Την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναβάθμιση του λιμανιού στο Ναύπλιο, ώστε να δέχεται κρουαζιερόπλοια, συζήτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Το Ναύπλιο με την εκβάθυνση του λιμανιού αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του «γιοτ τουρισμού» της Μεσογείου. Όπως είναι γνωστό το έργο θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ.
Ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση τόνισε μεταξύ άλλων: «Με ναυαρχίδα την ανάπτυξη του λιμανιού του Ναυπλίου, τόσο εμείς ως δήμος, όσο και η περιφερειακή διοίκηση προετοιμάζουμε μια νέα επιθετική πολιτική προσέλκυσης τουριστικών σκαφών και κρουαζιερόπλοιων στην Πελοπόννησο».
Όπως δήλωσε άλλωστε και ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης «Η μαρίνα του Ναυπλίου θα είναι η πρώτη που θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ και του Jessica». Μάλιστα, χαρακτήρισε το μοντέλο υλοποίησης της μαρίνας του Ναυπλίου πιλότο, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί και η υλοποίηση της μαρίνας της Μονεμβασιάς, αλλά και των υπόλοιπων μαρίνων της χώρας.
Μάλιστα ανακοίνωσε παρέμβαση για τη δημιουργία υποδομών τεχνικής βάσης για γιότ.