ΠολιτικήΑρχείο

Το Σάββατο η κηδεία του Γ.Μουτζουρίδη

Κηδεύεται το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 12.00 από τον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου του Κοιμητηρίου Παλαιού Φαλήρου, ο τέως Βουλευτής Αργολίδος Γεώργιος Μουτζουρίδης. 
Ο γνωστός πολιτικός απεβίωσε την Παρασκευή σε ηλικία 87 ετών.
 
Ο Γεώργιος Μουτζουρίδης γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1926, σπούδασε νομικές, πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σταδιοδρόμησε ως Δικηγόρος και υπήρξε, μεταξύ άλλων, νομικός σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Τσαλδάρη και Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Προεδρίας και μετέπειτα Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.
 
Εξελέγη Βουλευτής Αργολίδος με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές  1981 και 1985. Το Σεπτέμβριο 1985 συμμετείχε στην ίδρυση της Δημοκρατικής Ανανέωσης (ΔΗ.AΝΑ)  και τον Οκτώβριο του 1987 επανήλθε στη Νέα Δημοκρατία, με την οποία επανεκλέχθηκε Βουλευτής στις εκλογές Νοεμβρίου 1989. Διετέλεσε μεταξύ άλλων κοσμήτορας της Βουλής (1985), Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών  (1989) και Εισηγητής στην Αναθεώρηση του Συντάγματος. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση κατά την κατοχική περίοδο.