ΑθλητισμόςΑρχείο

Νέο κλειστό γυμναστηρίο αποκτά το Άργος

Εγκρίθηκε χθές, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013, η κατασκευή νεου κλειστού γυμναστηρίου στο Δήμο Άργους-Μυκηνών με δυνατότητα τέλεσης αγώνων Χειροσφαίρισης.
 
Συγκεκριμένα, το νέο κλειστό γυμναστήριο θα βρίσκεται στην περιοχή Κεφαλάρι Άργους.
 
Το έργο θα γίνει με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού εκτελεστή. Η σύμπραξη αφορά την μελέτη, χρηματοδότηση και βαριά συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων για χρονικό διάστημα 2 ετών.Η σύμπραξη αφορά την μελέτη, χρηματοδότηση και βαριά συντήρηση των ως άνω αθλητικών εγκαταστάσεων για χρονικό διάστημα 20 ετών.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε υπερήφανος με την απόφαση και σημείωσε πως με τον τρόπο κατασκευής, που επιλέχθηκε, ο Δήμος μας θα απολαμβάνει ακόμη περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις υψηλού κύρους, χωρίς μάλιστα να επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος ούτε για τις μελέτες, ούτε για την κατασκευή του έργου.
Ο Δημήτρης Κρίγκος, αντιδήμαρχος Άργους – Μυκηνών σε δηλώσεις για την έγκριση του έργου είπε:«Ένα ακόμη έργο μεγάλης σημασίας για τον αθλητισμό του δήμου μας, το οποίο είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος μετά την μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία του Διομήδη, την κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου.
Συγκεκριμένα είχε εξαγγείλει πως η παρούσα δημοτική αρχή στοχεύει στην κατασκευή του «Διομήδης Αrena» προκειμένου ο Διομήδης να μπορεί να φιλοξενείται σε γήπεδο που θα πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για τις ευρωπαϊκές και εγχώριες υποχρεώσεις του και συνολικά να εξυπηρετεί τις ομάδες μας. Μάλιστα είναι πρωτόγνωρο ένα τέτοιας εμβέλειας έργο να προχωράει τόσο γρήγορα.
Επιπλέον, με το έργο αυτό, θα μπορούν όλο και περισσότερες ομάδες σε όλα τα αθλήματα, χάντμπολ, μπάσκετ, βόλευ, κ.λπ. να μπορούν να προπονούνται σε καλές συνθήκες και λιγότερο σε ανοικτά γήπεδα, ιδιαίτερα τα “φυτώρια”, τα παιδιά μας.
Μόλις την προηγούμενη Δευτέρα υποδέχθηκα κλιμάκιο στελεχών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο Άργος, επισκεφθήκαμε το χώρο που θα ανεργεθεί το κλειστό γυμναστήριο και ρυθμίσαμε πολλές λεπτομέρειες για να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και αυτές πραγματικά προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.
Να μην παραλείψω να ευχαριστήσω από αυτό το βήμα εκτός από το συντοπίτη μας Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό και τον φίλο Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη».
 
Από πλευράς αντιπολίτευσης στηλιτεύτηκε η αποτυχία ένταξης του κολυμβητηρίου.
(φωτό: η κάτοψη του γηπέδου)