ΟικονομίαΑρχείο

Εγκρίθηκε η Μαρίνα Ναυπλίου

Το πολυπόθητο ναι για την οριστική έγκριση της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) για την «ΜΕΛΕΤΗ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ (ΜΑΡΙΝΑΣ) ΝΑΥΠΛΙΟΥ», ύψους 9.000.000 ευρώ, δόθηκε χθές,Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013.
 
Ο Δήμαρχος Δ.Κωστούρος λίγο μετά την οριστική έγκριση δήλωσε ότι: «Σήμερα πραγματοποιήσαμε ίσως το μεγαλύτερο βήμα για την υλοποίηση ενός ονείρου δεκαετιών. Η αναβάθμιση του οικονομικού περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπλιέων με έμφαση στον τουρισμό συνιστά στόχο μείζονος προτεραιότητας για μας. Ο στόχος αυτός, αφορά στην ανάδειξη των ιδιαίτερα πλούσιων και σημαντικών φυσικών, ιστορικών, αρχαιολογικών και λαογραφικών πόρων του και επιδιώκει να συμβάλλει στην αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των κατοίκων  αλλά και το «άνοιγμα» του Δήμου, το οποίο θα επιφέρει μεγαλύτερη κινητικότητα σε επισκέπτες. Για άλλη μια φορά η επίμονη δουλειά του συνόλου των εμπλεκομένων από την πλευρά του Δήμου απέδωσε καρπούς».
 
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ.Μανιάτης σε δηλώσεις του είπε: “Πρόκειται για ένα έργο ώριμο και βιώσιμο, που θα δώσει στην περιοχή μας ακόμα μεγαλύτερη ώθηση ώστε να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον. Για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες ως χώρα, έχουμε ανάγκη ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, που αλλάζει το αναπτυξιακό μοντέλο και στηρίζεται σε όλα όσα συνιστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, όπως ο τουρισμός. Και αυτό το σχέδιο υλοποιούμε” 
 
Στην σύγκληση Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ συμμετείχαν οι:
 
Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας (Πρόεδρος) Γιάννης Μανιάτης, Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Τακτικό Μέλος)
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, (Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου) (Έκτακτο Μέλος)
Γιάννης Μιχελάκης, Υπουργός Εσωτερικών (Έκτακτο Μέλος)
Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Δημήτρης Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλίου
Σπύρος Μαρίνος, Αντιπρόεδρος Λιμενικού Ταμείου, Λιμενάρχης Ναυπλίου Γιάννης Πυργιώτης, Γενικός Γραμματέας Τουρισμού
Αθανάσιος Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων
Νικόλαος Mαντζούφας, Ειδικός Γραμματέας  ΣΔΙΤ (Γραμματέας).