ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Έβαλαν το νερό στ` αυλάκι για τον Αγ. Αδριανό

Κατά την διάρκεια σύσκεψης την Παρασκευή στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ναυπλιακέ Δημήτρης Κωστούρος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Αδριανού Κώστας Βλάσης Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου «Αρδευτικό δίκτυο Αγίου Αδριανού» συνολικού προϋπολογισμού 180.000ευρώ.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, μετά το πέρας της σύσκεψης ευχαρίστησε τον κ. Χειβιδόπουλο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το έργο αυτό αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών μας και των διαρκών παρεμβάσεών μας για να προχωρήσουν οι διαδικασίες υλοποίησής του. Κυρίως είναι μια δικαίωση των αγροτών της περιοχής, οι οποίοι εδώ και χρόνια περιμένουν αυτό το έργο για να δουλέψουν τη γη τους με σύγχρονες συνθήκες».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μετά την ολοκλήρωση του έργου, εκτός από την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής που θα εξασφαλιστεί η άρδευση σε αρκετών στρεμμάτων καθαρής εκμεταλλεύσιμης παραγωγικής αγροτικής γης, θα συμβάλει και στην λύση άλλων προβλημάτων όπως η βελτίωση του οδικού δικτύου το οποίο καταστρέφεται συχνά από τις διαρροές του υπάρχοντος πεπαλαιωμένου δικτύου, η βιωσιμότητα του ΤΟΕΒ κ.α. .

Το έργο περιλαμβάνει :
α) την ολοκλήρωση του εναπομείναντος δικτύου προϋπολογισμού 140.000€
και β) την ηλεκτροδότηση του νέου αντλιοστασίου του Αναβάλου στον Άγιο Αδριανού προϋπολογισμού 40.000€