ΚοινωνίαΑρχείο

Άγιος ο Καποδίστριας !

Το αίτημα των αγροτών της Αργολίδας, μετά τους αναδασμούς γής, που πραγματοποίησε ο Ιωάννης Καποδίστριας για την αγιοποίηση του, παίρνει σάρκα και οστά με το αίτημα που κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμος, για την αγιοκατάταξη του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, γνωστός και ως “ ο  Άγιος της Πολιτικής”. 
 
Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο κ. Άνθιμος εισηγήθηκε, να ενεργοποιηθούν οι σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται γι’αυτές τις περιπτώσεις, μέσω της συνοδικής επιτροπής Θείας Λατρείας, ώστε να εξεταστεί η υπόθεση.
 
Όπως αποκάλυψε σε αποκλειστικότητα το dogma.gr, η Ιερά Σύνοδος θα αποφασίσει επί της προτάσεως του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, ο φάκελος θα σταλεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο έχει την αρμοδιότητα αυτών των αποφάσεων.
 
Για τον ίδιο λόγο, οι Αργείοι έφτιαξαν την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου στο Άργος, προς τιμή του Κυβερνήτη, τον οποίο αποκαλούσαν Αί-Γιάννη.