ΟικονομίαΑρχείο

Πρόστιμο-μαμούθ σε μεσίτη στο Κρανίδι

Στο προσκήνιο ήρθε και πάλι “ο φορολογικός παράδεισος” του Κρανιδίου, μετά το πρόστιμο-μαμούθ, που επέβαλε το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου σε μεσίτη, ιδιοκτήτη δύο offshore εταιριών, ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Ο Μεσίτης φαίνεται να μην είχε καταβάλει κανέναν από τους σχετικούς φόρους για ακίνητη περιουσία, έτσι οι λάθος χειρισμοί τον οδήγησαν στην επιβολή του παραπάνω προστίμου.
 
Το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου έπιασε τον μεσίτη μετά απο έρευνα που έκανε για τις αγοραπωλησίες ακινήτων, που γίνονται στην γύρω περιοχή του Κρανιδίου. 
 
Σύμφωνα με το “βήμα”, ο μεσίτης φέρεται να είναι ο κύριος “μεσολαβητής” και ο “σύνδεσμος” με επιχειρηματίες που υποκρύπτονται πίσω από υπεράκτιες εταιρίες, οι οποίοι προχωρούν σε real estate δραστηριότητες στο Κρανίδι Αργολίδας.
 
Συνολικά στην περιοχή έχει διαπιστωθεί, η δημιουργία 187 υπερακτίων εταιρειών, από τις οποίες οι 84 ήταν ανενεργές και για τις οποίες έχουν σταλεί σχετικά πληροφοριακά δελτία προς όλες τις αρμόδιες εφορίες της χώρας. Οι υπόλοιπες 103 είναι σε διαδικασία σταδιακού ελέγχου και μέχρι σήμερα έχουν διερευνηθεί περίπου οι είκοσι εξ αυτών και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί ανέρχονται σε περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας το “βήμα”.
 
 Ωστόσο, οι ρυθμοί ελέγχου είναι εξαιρετικά αργοί λόγω έλλειψης προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες.