ΚοινωνίαΑρχείο

Άπλυτοι οι φαντάροι στο στρατόπεδο του Ναυπλίου

Άπλυτοι ισχυρίζονται οτι είναι οι νεοσύλλεκτοι φαντάροι του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων Ναυπλίου, απο την ήμερα που κατατάχθηκαν στη μονάδα τους, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν απο την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων- Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος.
 
Οι φαντάροι καταγγέλουν, οτι οι περισσότεροι είναι άπλυτοι εδώ και μέρες, καθώς στους μισούς λόχους τα μπάνια είναι χαλασμένα.
 
Απο την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της μονάδας αναφέρουν οτι οι επισκευές έχουν ήδη ξεκινήσει, χωρίς βέβαια να υπάρχει ορατό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των νεοσύλλεκτων.
Πάντως,  όπως έγινε γνωστό απο στρατιωτικές πηγές, τα μπάνια επισκευάστηκαν λίγα εικοσιτετράωρα μετά την είσοδο των νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο, αφού εξασφαλίστηκαν οι αναγκαίες πιστώσεις.
 
 
 
Παρακάτω σας παραθέτουμε αποσπάσματα απο την καταγγελία:

“Μόλις παρουσιαστήκαμε στο κέντρο εκπαίδευσης μηχανικού στο Ναύπλιο και τα προβλήματα ξεκίνησαν από νωρίς. Είχαμε μάθει για το γενικότερο πνεύμα περικοπών (στολή εξόδου, 2ό ζευγάρι αρβύλες, σάκος παραλλαγής, λιγότερη θέρμανση, καταστάσεις επιβίβασης κτλ) και μπήκαμε αρκετά ανήσυχοι μεν, υποψιασμένοι δε. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν και με το παραπάνω. Τα μισά σχεδόν στρατιωτικά ρούχα δε δόθηκαν. Τέλειωσαν προφανώς τα αποθέματα σε παντόφλες, αθλητικά ρούχα και παπούτσια, πουλόβερ. Ο  στρατιωτικός σάκος- λουκάνικο που ήθελε μεγάλη μαεστρία για να κλείσει και φέρνει συνειρμικά εικόνες με φαντάρους που πασχίζουν να τον κουβαλήσουν πλέον είναι πούπουλο αφού γεμίζει μέχρι τη μέση. Το μόνο που απομένει είναι στην επόμενη σειρά να τον κόψουν στη μέση ή να τον κόψουν εντελώς και να μοιράζουν τζαμποσακούλες.

 

Λεφτά υπάρχουν αλλά δίνονται για πανάκριβα «δωρεάν» μεταχειρισμένα όπλα, για Στρατιωτικές Παρελάσεις, για πανάκριβες-επικίνδυνες ασκήσεις με πραγματικά πυρά, για βόλεμα των ημετέρων και ενδυνάμωση των συμμαχιών με το ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ισραήλ. Η κυβέρνηση «φορτώνει» συνειδητά το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης στο φαντάρο και την λαϊκή οικογένεια. Πρόκειται για σχεδιασμένη έμμεση φορολόγηση της λαϊκής οικογένειας που συνδέεται με την εκμετάλλευση των στρατευμένων ως δωρεάν εργατικό δυναμικό και αναλώσιμους της πρώτης γραμμής, συμμέτοχους στα εγκλήματα των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ.

 

Την ώρα που όλη η κοινωνία παρακολουθεί τις «διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικα»περνάει στα ψιλά ουσιαστικά το πρώτο οριζόντιο μέτρο από τη στιγμή που αφορά τη κάθε οικογένεια στη χώρα μας. Το ύφος των αξιωματικών μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι μιλάμε για περικοπές έμπνευσης Στουρνάρα. Δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη το πρόβλημα. Αρκετοί χαίρονται που θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα δικά τους αθλητικά που είναι κατά γενική ομολογία πιο άνετα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της θητείας θα χρειαστείς σίγουρα ένα επιπλέον ζευγάρι αθλητικά από αυτό που υπολόγιζες ενώ θα αγοράσεις και παντόφλες. Το κρυφό έξοδο όμως είναι το εξής. Αποκλείεται αυτή η ριμάδα η παραλλαγή να αντέξει την επιπλέον χρήση στη γυμναστική. Ήδη τη βγάζει δεν τη βγάζει μέχρι το τέλος. Δείτε τα μπαλώματα στα παλιοφάνταρα. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις αρβύλες. Σε κάθε περίπτωση αν τα υπολογίσουμε όλα μαζί μιλάμε για τουλάχιστον 50 ευρώ χαρατσάκι. Αυτή είναι η αλήθεια για κάθε φαντάρο. Μας κλέβουν ένα πενηντάευρο  μέσα από τη τσέπη μας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά μας ξεφουρνίζουν νέα ανέκδοτα. Να πληρώσουμε λέει για το κούρεμα και για τις φωτογραφίες. Σε βάζουν με το ζόρι να κουρευτείς. Κοιτάς τον εαυτό σου και δυσκολεύεσαι να τον αναγνωρίσεις. Σε βγάζουν φωτογραφίες που ντρέπεσαι και να τις δείξεις σε κάποιον και για όλα αυτά πρέπει να πληρώσεις. Πιστεύουν ότι θα πάρουν τσακιστό ευρώ;

Θα μιλάγαμε για την απόλυτη ξευτίλα αλλά η συνέχεια τα ξεπερνά όλα. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε χωρίς μπάνιο από τη μέρα που μπήκαμε. Στους μισούς λόχους τα μπάνια είναι χαλασμένα και επισκευάζονται. Επισκευάζονται τώρα λες και περίμεναν να βρουν κανένα υδραυλικό στους νεοσύλλεκτους. Θα έρθει το επισκεπτήριο και θα είμαστε μες τη βρώμα. 40 χρόνια μετά το είμαστε άοπλοι, είμαστε άοπλοι του Παπαχρίστου στο Πολυτεχνείο, εμείς θα φωνάζουμε είμαστε άπλυτοι, είμαστε άπλυτοι… μιζέρια και ξευτίλα”. 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ