ΠολιτισμόςΑρχείο

Ημερίδα για καθαρές θάλασσες

Η πόλη του Ναυπλίου είναι ο επόμενος σταθμός της ενημερωτικής εκστρατείας, που υλοποιεί η Ελληνική ένωση προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος(HELMEPA) σε 12 πόλεις της Ελλάδας, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων για το θαλάσσιο περιβάλλον και τις επιστήμες.
 
Η εκστρατεία γίνεται με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF).
 
Οι δράσεις της εκστρατείας στο Ναύπλιο θα γίνουν μεταξύ 27 Νοεμβρίου και 10 Δεκεμβρίου 2013, υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων.
 
 
Η έναρξη θα γίνει την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 17:30 στο Ξενοδοχείο Park με την Ημερίδα «Απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές: ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους».
 
Στη συνέχεια στις 20:00, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, θα εγκαινιάσει την Έκθεση με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες», η οποία θα φιλοξενηθεί στο Βουλευτικό μέχρι την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου.
 
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό, καθημερινά  17.30-19.30 και τα Σαββατοκύριακα 10.00-13.00 και 17.30-19.30.
 
Την έκθεση αναμένεται να επισκεφθούν 1.100 μαθητές σχολείων της πόλης του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας και με δαπάνες της εκστρατείας.
 
Στο πλαίσιο της Εκστρατείας προγραμματίζονται και άλλες ενημερωτικές δράσεις σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, οι οποίες αποσκοπούν στην προώθηση της περιβαλλοντικής επιμόρφωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.