ΆρθροΑρχείο

Ανέκδοτο ο Ανάβαλος και δεν ντρέπονται

Τι κι αν αλλάξαμε αιώνα; Ο Αναβαλος συνεχίζει να είναι …αναβαλλόμενος αποτελώντας πλέον ανέκδοτο για την Αργολίδα, πληγή για τους αγρότες και πεδίο υποσχέσεων προς τους ευκολόπιστους των προεκλογικών μπαλκονιών.
 
Για μια ακόμα φορά το έργο παρά τις υποσχέσεις βουλευτών, υπουργών και παρατρεχάμενων έχει κολλήσει. Και όλοι τους συνεχίζουν – όπως κάνουν πάντα – να μεταθέτουν τις ευθύνες από τον …Άννα στον …Καϊάφα.
Κι ας περιμένει ο κόσμος την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα από τα νερά που θα ποτίσουν τα χωράφια
 
Για την ιστορία οι τελευταίες εξελίξεις του …έργου είναι μια ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Κοδέλα και κάποιες επιστολές του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 
Ο μεν βουλευτής  μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Στις 29/08/2013 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την παρουσία του πρωθυπουργού. Το πόσοι πρωθυπουργοί έχουν “ασχοληθεί” με το ζήτημα του Ανάβαλου και με ποιά αποτελέσματα, ξεφεύγει από τα πλαίσια αυτής της ερώτησης».
Ο δε περιφερειάρχης ζητά την άμεση έναρξη των οριστικών μελετών για τα έργα της μεταφοράς και διανομής άρδευσης από το δίκτυο του Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου και στο Δήμο Ερμιονίδας.
 
Τι να πει κανείς…
 
Α.Γ.