ΚοινωνίαΑρχείο

Διπλή ενθρόνιση του Νεκτάριου

Δύο φορές θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου Αντωνόπουλου, προφανώς για τοπικιστικούς λόγους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας θα γίνει στο Ναύπλιο την Κυριακή και στο Άργος τη Δευτέρα.
Εντωμεταξύ, σήμερα Πέμπτη θα τελεσθεί στο προεδρικό μέγαρο, η τελετή διαβεβαίωσης του νέου Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.
 
Η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη στο Ναύπλιο θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι με την επίσημη άφιξή του στην πόλη, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερόθεου.
Θα τον υποδεχθεί ο τοποτηρητής της Μητρόπολης Αργολίδας, Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η προσφώνηση θα γίνει από τον δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο.
Η τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη στο Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο,  θα ξεκινήσει στις 3.30 μμ. Από την Μητρόπολη καλούνται να παραβρεθούν όλος ο κλήρος και ο λαός.
 
Και στο Άργος
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδας την επόμενη μέρα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 4 μμ θα πραγματοποιηθεί η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Νεκταρίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, «ως είθισται».
 
Υπενθυμίζουμε ότι ο νέος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος Αντωνόπουλος εξελέγη από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος πλειοψηφώντας έναντι του Επισκόπου Επιδαύρου Καλλίνικου και του Αρχιμ. Κωνσταντίνου Γιακουμάκη.
Ο νέος Μητροπολίτης ήταν ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σαγματά από το 1991. Γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1976 και πρεσβύτερος το 1983. Επίσης,  διακονούσε στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως ιεροκήρυκας και ως υπεύθυνος του Τομέα Νεότητας.
Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με πλούσιο συγγραφικό έργο.