ΡεπορτάζΑρχείο

Οι αγορές των VIPs ωφέλησαν την Ερμιονίδα

Πρίν απο 15 χρόνια, η αγοραπωλησία ακινήτων ωφέλησε την δημιουργία πολλών offshore εταιριών στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας.
Οι αγοραστές επένδυσαν σε μονοκατοικίες και οικοδομικά συγκροτήματα στο Κρανίδι και  κάλυψαν τις αγορές τους μέσα απο την δημιουργία offshore εταιριών.
 
Καθημερινά όμως, έρχονται στη δημοσιότητα φορολογικές απάτες που έχουν γίνει στην περιοχή, μετά απο ελέγχους του ΣΔΟΕ, με αποτέλεσμα την ανησυχία των κατοίκων που βλέπουν την περιοχή τους, να βρίσκεται στο προσκήνιο των μέσων ενημέρωσης.
 
Μετά τις δηλώσεις του υποψήφιου Δημάρχου  Τ.Τάκου, ότι δυσφημείται η περιοχή και οι κάτοικοι της Ερμιονίδας και το αίτημα του να έρθει το θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο, η ηλεκτρονική έκδοση του Αναγνώστη ήρθε σε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας Τ.Λάμπρου.
 
Ο κ. Λάμπρου δήλωσε στον αναγνώστη:“Η οικοδομή στήριξε την τοπική κοινωνία εδώ και 25 χρόνια και η αγοραπωλησία των ακινήτων ωφέλησε την Ερμιονίδα”
 
Σύμφωνα με τον Τ.Λάμπρου, πριν απο 25 χρόνια που υπήρχε οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή, οι αγοραπωλησίες στήριξαν την τοπική κοινωνία και βοήθησαν στην οικονομική ανάπτυξη των κατοίκων. “Τώρα, δεν υπάρχει καμία οικοδομική ζήτηση και καμία δραστηριότητα και η περιοχή έχει πληγεί οικονομικά”.
 
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ερμιονίδας αναφέρει οτι: “Με τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης καταδικάζουμε μια περιοχή και γίνεται αρνητική διαφήμιση της Ερμιονίδας και των κατοίκων. Η αλήθεια παραποιείται, το Κρανίδι δεν αποτελεί φορολογικό παράδεισο”… “Δεν είναι οι κάτοικοι αυτοί που έχουν τις offshore”.
 
Ο κ. Λάμπρου φαίνεται να συμφωνεί με την ανακοίνωση του κ.Τάκου, ότι πρόκειται για μεγάλη δυσφήμιση της περιοχής της Ερμιονίδας και ζητάει να ελέγχονται οι αγοραστές και να πληρώνουν τα νόμιμα, χωρίς όμως να δημιουργείται λάθος εικόνα για τους κατοίκους.
 
Κων/να Εμμανουέλα Αργείτη