ΚοινωνίαΑρχείο

Όχι στις διώξεις αγροτών της Αργολίδας

Να παύσουν οι διώξεις σε βάρος των αγροτών της Αργολίδας που δικάζονται για παρακώλυση συγκοινωνιών στις κινητοποιήσεις που έγιναν την περίοδο 2012-2013 ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Ανάπτυξης και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Διαμάντω Μανωλάκου.
 
Όπως τονίζουν οι βουλευτές σε εξέλιξη είναι αγροτοδικεία στους Νομούς Μεσσηνίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Λακωνίας όπου δικάζονται δεκάδες αγρότες. Και επισημαίνουν: «Στα ήδη υπάρχοντα αγροτοδικεία προστίθενται και νέες διώξεις που αφορούν τις πανελλαδικές αγροτικές κινητοποιήσεις του 2013, όπου καλούσε και συμμετείχε και η ΠΑΣΥ.
 
Έτσι, πάνω από 60 αγρότες σχεδόν από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου καλούνται από την αστυνομία να δώσουν “εξηγήσεις” στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, δήθεν για “παρακώλυση συγκοινωνιών”, Το “έγκλημά” τους ήταν ότι παραβίασαν τα “ιερά και τα όσια” της κερδοφορίας των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους δρόμους, με το συμβολικό άνοιγμα των διοδίων που έγινε για την προβολή των αιτημάτων τους και που είχε μεγάλη ανταπόκριση από το λαό».