Αρχείο

Προμήθεια καυσίμων στο Δήμο Ναυπλίου

ΑΔΑ: ΒΛ1ΤΩΚΦ-ΣΤΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ & ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
 
Ναύπλιο, 26-11-2013
Αριθμ. πρωτ.: 38430
«Προμήθεια καυσίμων έτους 2013»
  Αρ. μελ.: 59/2013
 
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
 
1. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων προκηρύσσει δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό για την «Προμήθεια Καυσίμων έτους 2013» προϋπολογισμού 187.763,78 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%, με σφραγισμένες προσφορές με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί της επίσημης μέσης λιανικής τιμής καυσίμων της Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας για την ομάδα Α των Καυσίμων κίνησης (πετρελαίου κίνησης, βενζίνης αμόλυβδης), το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης επί της επίσημης μέσης λιανικής τιμής καυσίμων της Δ/νσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας για την ομάδα B των Καυσίμων θέρμανσης (πετρελαίου θέρμανσης),  σύμφωνα με τις διατάξεις του Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α., του Ν. 3463/06 «Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας», και του Π.Δ. 60/2007 (ΦΕΚ Α 64/16-3-2007).
2. Οι προσφορές θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους ή τους νόμιμα εξουσιοδοτούμενους εκπροσώπους τους στον Δήμο Ναυπλιέων, οδός Βασιλέως Κωνσταντίνου 34 στο Ναύπλιο, την 9η Δεκεμβρίου 2013 ημέρα Δευτέρα, ώρα έναρξης παραλαβής προσφορών ορίζεται η 10:00 π.μ. και ώρα λήξης παραλαβής των προσφορών ορίζεται η 11:00 π.μ. Οι προσφορές μπορεί να αποστέλλονται στην υπηρεσία με οποιοδήποτε τρόπο και παραλαμβάνονται με απόδειξη, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι αυτές θα περιέρχονται στην υπηρεσία μέχρι την προηγούμενη της ημερομηνίας διενέργειας του διαγωνισμού. Ο προμηθευτής υποχρεούται να δώσει προσφορά είτε για το σύνολο των ειδών του προϋπολογισμού της ομάδας Α των Καυσίμων κίνησης, είτε για το σύνολο των ειδών του προϋπολογισμού της ομάδας Β των Καυσίμων θέρμανσης, είτε συνδυασμό αυτών. 
3. Δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία έχουν:                 
α) Όλα τα φυσικά πρόσωπα (Έλληνες ή Αλλοδαποί)
β) Όλα τα νομικά πρόσωπα
γ) Συνεταιρισμοί υπό την προϋπόθεση ότι ασκούν εμπορικό ή βιομηχανικό ή βιοτεχνικό επάγγελμα σχετικό με το αντικείμενο του διαγωνισμού.
δ) Ενώσεις προμηθευτών
Οι διαγωνιζόμενοι θα προσκομίσουν Πιστοποιητικό του οικείου επιμελητηρίου, με το οποίο θα πιστοποιείται η εγγραφή τους σε αυτό και το ειδικό επάγγελμά τους ή βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος που θα έχει εκδοθεί το πολύ έξι (6) μήνες πριν από την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού, καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο άρθρο 7 της Αναλυτικής Διακήρυξης.
4. Η εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται σε 3.964,20 € για την ομάδα Α- Καύσιμα κίνησης, σε 5.423,99  € για την ομάδα Β – Καύσιμα θέρμανσης, (ποσοστό 5% επί του προϋπολογισμού μελέτης συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.), ισχύος τουλάχιστον 5 μηνών από την ημερομηνία υποβολής τους, και θα απευθύνεται στο Δήμο Ναυπλιέων.
5. Η προμήθεια αφορά 55.560 λίτρα υγρά καύσιμα κίνησης (50.160 λίτρα πετρέλαιο κίνησης, 5.400 λίτρα βενζίνη αμόλυβδη) προϋπολογισμού 79.283,93 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), 77.500 λίτρα υγρά καύσιμα θέρμανσης (77.500 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης) προϋπολογισμού 108.479,85 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), και θα χρηματοδοτηθεί από δημοτικούς πόρους, πλην της δαπάνης του Ν.Π. Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. που θα βαρύνει τον  προϋπολογισμό του Ν.Π.
6. Οι προσφορές ισχύουν επί ποινή αποκλεισμού χωρίς καμιά αλλαγή ή αναθεώρηση ή αναπροσαρμογή για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τρεις (3) μήνες από την υποβολή τους. Ο Δήμος Ναυπλιέων έχει τη δυνατότητα, εάν παραστεί ανάγκη για λόγους ανωτέρας βίας (τυχόν καθυστέρηση διενέργειας διαγωνισμού, έκτακτες ανάγκες κλπ) και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί μέχρι την ανάδειξη νέου προμηθευτή και την υπογραφή νέας σύμβασης, να παρατείνει την ισχύ και την διάρκεια της σύμβασης προμήθειας καυσίμων και μετά τη λήξη της στις 28/2/2014 με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και χωρίς να υπάρξει υπέρβαση των ποσοτήτων που αναγράφονται στη μελέτη και στη διακήρυξη και χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του Δήμου.
7. Ενστάσεις κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού, κατά της νομιμότητας της διενέργειας του διαγωνισμού ή της συμμετοχής προμηθευτή σ’ αυτό, καθώς και για οποιουσδήποτε άλλους λόγους, υποβάλλονται εγγράφως όπως αναφέρεται στο άρθρο 12 της Αναλυτικής Διακήρυξης. 
8. Έγγραφα αιτήματα για παραλαβή τευχών από τους ενδιαφερομένους, γίνονται δεκτά έως και 6/12/2013 ημέρα Παρασκευή και αποστέλλονται από την υπηρεσία στον ενδιαφερόμενο εντός προθεσμίας δύο (2) ημερών από το αίτημά του. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό και για την παραλαβή των τευχών δημοπράτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2752360911 & 2752360935 κ. Βασιλ. Πανταζόπουλος και Αθαν. Κόντα κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Εφ’ όσον οι ενδιαφερόμενοι ζητήσουν εγγράφως πληροφορίες σχετικά με την συγκεκριμένη προμήθεια, αυτές παρέχονται πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ημερομηνία που έχει ορισθεί για την υποβολή των προσφορών. Αρμόδιος υπάλληλος κ. Βασιλ. Πανταζόπουλος, τηλ. 2752360911.
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι. ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ