ΚοινωνίαΑρχείο

Γέλια ξανά στις παιδικές χαρές στο Ναύπλιο

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση για ένα μικρό παιδί από μια βόλτα στην παιδική χαρά. Και δεν υπάρχει άλλο μέρος που μπορείς να ακούσεις τόσες παιδικές φωνές και να δεις παιδικά χαμόγελα όλο υγεία και χαρά.
 
Δυστυχώς μέχρι σήμερα, είχε φτάσει πολλές φορές στα αυτιά μας  η είδηση ότι υπάρχουν κατεστραμμένες αρκετές παιδικές χαρές του Δήμου Ναυπλίου και τα μικρά παιδιά δεν μπορούσαν να παίξουν με ασφάλεια.
 
Όμως έχουμε ευχάριστα νέα! Η εικόνα 5 παιδικών χαρών του δήμου θα αλλάξει.
 
Ο Δήμος Ναυπλίου θα προχωρήσει στην εγκατάσταση εξοπλισμού (παιχνίδια, καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων, αποκατάσταση δαπέδου κ.ά.) σε πέντε κοινόχρηστες παιδικές χαρές που μέχρι χθές παρέμεναν είτε αναξιοποίητες είτε με σοβαρά λειτουργικά προβλήματα (κυρίως όργανα ακατάλληλα και φθαρμένα).
 
Η αναβάθμιση και η αναμόρφωση των παιδικών χαρών χρηματοδοτείται  με πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και πρόκειται για ένα έργο ύψους919.338 ευρώ, με διαχειριστική αρχή την ΕΕΤΑΑ.
 
«Ένα ακόμη έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής στο Δήμο Ναυπλιέων έχει ήδη δρομολογηθεί. Έπειτα από τις κατάλληλες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση από σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, για την αναβάθμιση και αναμόρφωση παιδικών χαρών» αναφέρει στο δελτίο τύπου του ο Δήμος Ναυπλίου.
 
Τα κριτήρια που επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένες παιδικές χαρές έχουν να κάνουν με τον χαρακτηρισμό τους ως χώρος παιδικής χαράς από το σχέδιο πόλης καθώς και τα λειτουργικά τους προβλήματα και η θέσεις τους σε περιοχές που συγκεντρώνουν μεγάλη επισκεψιμότητα.
 
Οι παιδικές χαρές θα είναι απολύτως ασφαλείς με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και θα αποτελέσουν τόπους συνάντησης μικρών και μεγάλων, με σύγχρονο εξοπλισμό που θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.
ΚΩΝ/ΝΑ ΕΜΜ. ΑΡΓΕΙΤΗ