ΠολιτικήΑρχείο

Κοδέλας: “Διαχρονικές οι ευθύνες για την ανυπαρξία έργων”

Την άμεση και πλήρη αποζημίωση των πληγέντων από την θεομηνία που σάρωσε κυριολεκτικά την περασμένη Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013,  την πόλη του Άργους ζητάει ο Βουλευτής  Αργολίδας  Δ. Κοδέλας καθώς και την άμεση αποκατάσταση των υποδομών στο οδικό δίκτυο, στις γέφυρες που γκρεμίστηκαν  και στα χωριά του Δήμου Άργους Μυκηνών.
 
«Αυτή τη στιγμή, προέχει η επούλωση των πληγών που είναι πολλές και αφορούν σε ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, χωράφια και βασικές υποδομές. Ας γνωρίζει η κυβέρνηση πως η παραμικρή ζημιά, το παραμικρό κόστος, η παραμικρή επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις, τους αγρότες και τα νοικοκυριά που επλήγησαν μπορεί να αποβεί καθοριστική για την επιβίωσή τους», αναφέρει στη δήλωση του ο κ.Κοδέλας.
 
Ακόμη, ο Βουλευτής Αργολίδας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια για το χαμό της γυναίκας που βρέθηκε πνιγμένη στο σπίτι της, ανήμπορη να σωθεί από τα ορμητικά νερά.
 
Ο κ. Κοδέλας τόνισε ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών και  εγγειοβελτιωτικών έργων καθώς και πολεοδομικών μελετών ώστε να ελέγχονται οι χείμαρροι  για να αποφευχθούν στο μέλλον αυτές οι εικόνες καταστροφής.
 
«Η εκ των υστέρων αναφορά από κυβερνητικούς πολιτικούς παράγοντες σε αντιπλημμυρικά έργα που μπορούν να γίνουν επιβεβαιώνει την μέχρι σήμερα εγκληματική ολιγωρία τους»
 
«Ήταν εμφανής η μη εφαρμογή ενός συνολικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης αντίστοιχου της περίστασης» δήλωσε ο Βουλευτής , χωρίς όμως να παραλείψει ότι αξίζουν εκτίμησης όλοι οι άνθρωποι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που προσπάθησαν για να σωθούν οι κάτοικοι του Άργους από τη θεομηνία.