ΑθλητισμόςΑρχείο

Όλες οι λεπτομέρειες για το NafplioMarathon

Μόλις 106 μέρες χωρίζουν τους μαραθωνοδρόμους και τους φίλους του Αθλητισμού απο τον “1ο Μαραθώνιο Ναυπλίου-NafplioMarathon” που θα διεξαχθεί στις 23 Μαρτίου 2014 στην πόλη του Ναυπλίου, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Μαραθωνίου.
 
Μια διοργάνωση που στόχο έχει να αναδείξει την πόλη του Ναυπλίου ως έναν από τους καλύτερους αθλητικούς, κοινωνικούς και τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.
 
Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.
 
Πρόθεση των διοργανωτών είναι να δημιουργήσουν μια απο τις μεγαλύτερες και μαζικότερες διοργανώσεις στην Ελλάδα με την συμμετοχή δρομέων και βαδιστών τόσο απο την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, που θα ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία με τη συμμετοχή τους στον 1ο Μαραθώνιο Ναυπλίου.
 
 
Η ηλεκτρονική χρονομέτρηση, το ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής, το βαρύτιμο μετάλλιο, τα ισοτονικά ποτά στους σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής, οι τέντες, όλες οι υποδομές υποστήριξης στο χώρο εκκινήσεων και τερματισμών, οι ειδικές αψίδες, η σήμανση και τα κιγκλιδώματα που θα οριοθετούν την διαδρομή και θα προστατεύουν τον αγώνα, φανερώνουν οτι πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός το οποίο θα οργανωθεί κάτω απο υψηλές προδιαγραφές και σημαντικές καινοτομίες, εφάμιλλο άλλων μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που γίνονται στη χώρα.
 
Στο πλαίσιο διαξαγωγής του Μαραθωνίου, θα διεξαχθούν οι αγώνες του Μαραθώνιου και Ημιμαραθώνιου Δρόμου καθώς και οι μικρότεροι αγώνες των 5 Χλμ. και των 2,5Χλμ.
 
Παράλληλα θα υπάρξουν και ειδικές κατηγορίες για τις οποίες θα υπάρξουν ξεχωριστά αποτελέσματα και ειδικές βραβεύσεις, οι οποίες είναι:
 
-ΑμεΑ – Special Olympics Hellas
-Μαζικότερης συμμετοχής (πολυπληθέστερη ομαδική συμμετοχή κατά αγώνα)
-Νικητής/τρια Ζωής (για ηλικίες 60+ για τον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο)
-Νικητής /τρια Δεύτερης Εφηβείας (για ηλικίες 45-59, για τον Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο)
-Σχολεία (Λύκεια – Γυμνάσια – Δημοτικά)
 
 
Οι εγγραφές θα γίνονται μέσα απο την επίσημη ιστοσελίδα του μαραθώνιου.
 
 Όποιος επιθυμεί όμως θα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή και στο Κέντρο Εγγραφών στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, που θα λειτουργήσει το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 για όλη την ημέρα και την Κυριακή 23 Μαρτίου για λίγο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη των αγώνων.
 
 
Η ώρα εκκίνησης των αγώνων έχει προγραμματιστεί για τις 9 το πρωί της Κυριακής 23 Μαρτίου 2014.
 
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού έχει οριστεί μεταξύ της Πλατείας Τριών Ναυάρχων και της Πλατείας Καποδίστρια, που βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου.
 
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μαραθώνιου: http://www.nafpliomarathon.gr