Αρχείο

“Μαμά μην κλαις θα τα λέμε στο Skype”

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

Η ταινία του 1ου ΕΠΑΛ ΑΡΓΟΥΣ με τίτλο “Μαμά μην κλαις θα τα λέμε στο Skype” κατέκτησε τις καρδιές των θεατών και το 1ο Βραβείο (στην κατηγορία 17-20 ετών) του Διαγωνιστικού τμήματος στη 13η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας CameraZizanio 2013, του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας.

 

 

Ένα από τα πιο “ζωντανά” διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και η 13η Camera Zizanio ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ, με τις απονομές των βραβείων στις καλύτερες ταινίες στο κατάμεστο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στον Πύργο.

Στην τελετή έγινε η απονομή των βραβείων στους συντελεστές των ταινιών που κρίθηκαν ως οι καλύτερες από τις 4 κριτικές επιτροπές του Φεστιβάλ. Την διεθνή κριτική επιτροπή, την ελληνική εθνική κριτική επιτροπή της UNISEF, την κριτική επιτροπή των παιδιών και την κριτική επιτροπή του «Camera Zizanio».

Πρωταγωνιστές για άλλη μια φορά ήταν τα παιδιά και οι νέοι από όλο τον κόσμο. Παιδιά από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο έδωσαν τη δική τους απάντηση στην οικονομική κρίση με πληθώρα ταινιών, παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

 Για τη 13η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας προβλήθηκαν συνολικά 365 ταινίες, που δημιούργησαν παιδιά και νέοι από 7 έως 20 ετών. Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα πήραν μέρος 150 ταινίες απ’ όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες (Ευρωπαϊκό Τμήμα) και 185 ταινίες από 147 σχολεία της Ελλάδας (Ελληνικό Τμήμα). Στο Διεθνές Πανόραμα και σε ειδικές προβολές προβλήθηκαν εκτός συναγωνισμού άλλες 30 ταινίες από διάφορες χώρες.

 

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άργους κατάφεραν ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες, να κατακτήσουν το βραβείο στην κατηγορία 17-20 ετών του Διαγωνιστικού τμήματος, με την ταινία τους που πραγματεύεται τη μετανάστευση των νέων Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται σε ένα άρθρο του δημοσιογράφου Απόστολου Λυκεσά.

 

 

Τα Βραβεία της 13ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας CameraZizanio 2013

Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα

Α’ Κατηγορία (έως 12 ετών)

 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Η περιπέτεια του Νίκου, Ελληνογερμανικός Εκπαιδευτικός Σύλλογος 

2οΒΡΑΒΕΙΟ

Μια παράξενη ιστορία, 2ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων 

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ

;;; -> -> ? ! ? ! (1,2,3… 15)!!!, 9οΔημοτικόΣχολείοΑγ. Δημητρίου

Ο Μπακακούλης, Γ’ Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης 

Β’ Κατηγορία (13 έως 16 ετών) 

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Το στυλό, 1ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας 

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Το μαύρο μπουκέτο, Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

Το μικρό σπίτι στο χωράφι, Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου 

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Όταν κάποιος που αγαπάς πεθαίνει, Κατοπόδης Βισσαρίωνας

Ησυχίαν είχεν ο Δήμος και αντέλεγεν ουδείς, 2ο Γενικό Λύκειο Ηλιούπολης 

Γ’ Κατηγορία  (17 έως 20 ετών) 

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Μαμά μην κλαις, θα τα λέμε στο Skype, 1ο ΕΠΑΛ Άργους και ΣΕΚ Άργους

 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Ίσως υπάρχει ελπίδα, 1οΛύκειοΠύργου

 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ

Τα χέρια και τα κύματα, ΕΠΑΛ Οινουσσών Χίου

Επικίνδυνη κληρονομιά, ΓΕΛ Πευκών Θεσσαλονίκης

 ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

 Η τύχη είναι γυάλινη, 6Ο Λύκειο Καβάλας

 ΒΡΑΒΕΙΟ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΟΥΚΙΔΗΣ»

Ίσως υπάρχει ελπίδα, 1ο Λύκειο Πύργου

 «Το Φεστιβάλ Ολυμπίας είναι το μεγαλύτερο μικρό φεστιβάλ στον κόσμο…Κανένα από τα παιδιά που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, είτε ως μαθητής-κινηματογραφιστής είτε ως θεατής, δεν θα γίνει ποτέ εγκληματίας»

Gabriel Axel, Δανός σκηνοθέτης Βραβευμένος με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για την «Γιορτή της Μπαμπέτ». Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ολυμπίας με την ταινία «Λέιλα» τo 2001.