ΟικονομίαΑρχείο

Ανάσα για ανέργους απο τον ΟΑΕΔ

Τέσσερα νέα προγράμματα που θα ωφελήσουν 26.000 ανέργους σε Αργολίδα και σε όλη τη χώρα, κυρίως νέους, θα προωθήσει ο ΟΑΕΔ έως το τέλος του 2014.

 

Τα νέα προγράμματα αναμένεται να δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στους άνεργους του Νομού αλλά και της υπόλοιπης χώρας που μαστίζονται απο την οικονομική κρίση. 

 

Νέοι , πτυχιουχοί και μη, που βλέπουν τα όνειρα τους να γκρεμίζονται θα πάρουν μια μικρή ανάσα με τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ. 

 

Τα προγράμματα προβλέπουν : 

 

-επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 4.000 ανέργους ανέργων νέων που είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους έως 29 ετών» ή Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού.( Αναμένεται δημόσια πρόσκληση)

 

-επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, Προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας – ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ»

 

-επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών.

 

-Οικονομική ενίσχυση  επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, 2.000 ανέργων νέων ηλικίας έως 35 ετών, με τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».

 

 

Ήδη 35.000 νέοι άνεργοι ηλικίας έως 29 ετών έχουν εδώ και λίγους μήνες την δυνατότητα να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με την αγορά εργασίας μέσα από κατάρτιση σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) και εν συνεχεία τετράμηνη πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις της επιλογής τους, παίρνοντας για το διάστημα αυτό 2.750 ευρώ ο καθένας.

 

Σήμερα Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 λήγει η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την τοποθέτηση 7.400 ανέργων σε φορείς του Υπουργείου Παιδείας μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

 

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 10.000 ανέργους κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης.  Ήδη οι περισσότεροι έχουν τοποθετηθεί στους επιβλέποντες φορείς (Δήμοι -Περιφέρειες).

 

Η τελευταία δημόσια πρόσκληση που θα ανακοινωθεί (αν είναι εφικτό έως το τέλος του μήνα) είναι για την τοποθέτηση  4.413 ανέργων μέσω του προγράμματος  Ψηφιακής Σύγκλισης.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα προγράμματα που τρέχουν μπορείτε να βρείτε στο: www.oaed.gr