ΟικονομίαΑρχείο

Με 35 εκατομμύρια πρέπει να τα βγάλει πέρα το Ναύπλιο

35.239.191,00 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του δήμου Ναυπλίου για το 2014. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Δ. Κωστούρος: «ο φετινός προϋπολογισμός βάζει τις βάσεις για την μόνιμη έξοδο του Δήμου από το φαύλο κύκλο των χρεών, είναι  ένας προϋπολογισμός με έντονο κοινωνικό προσανατολισμό που εγγυάται τη διατήρηση μιας σειράς κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών προς τους δημότες, αλλά και μιας σειράς άλλων υπηρεσιών που θεωρούνται απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Η δική μας πολιτική που αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό είναι μια πολιτική που έχει σχεδιαστεί από ανθρώπους και απευθύνεται σε ανθρώπους που θέλουν να ζουν σε μια ανθρώπινη πόλη. Είναι μια πολιτική που υπηρετεί το συμφέρον του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας».
 
Τον προϋπολογισμό καταψήφισαν,οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Άλλη πρόταση» και  «Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου» και ο Δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χρόνης επίσης, παρών δήλωσαν ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Ελπίδα» και οι δημοτικοί  σύμβουλοι, Δημήτριος Τσάκαλης, Κώστας Τσιόδρας, Ευάγγελος Βλαχάκης, και  λευκό ο δημοτικός σύμβουλος Σταύρος Κουτρουμπής.
 
Από την πλευρά του  ο Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Χρ. Γραμματικόπουλος, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως τον πιο μίζερο και φτωχό προϋπολογισμό των τελευταίων ετών, χωρίς προοπτική, χωρίς φρεσκάδα, χωρίς αρχές και κατευθύνσεις. Όπως δήλωσε είναι «Το τέλειο όργανο στα χέρια των ανθρώπων της δημοτικής αρχής  για μικροπολιτική, ρουσφέτια και προεκλογική «τακτοποίηση» ημετέρων. Καμία απάντηση, καμία πρόβλεψη για τα προβλήματα, τις ελλείψεις, τις ανάγκες του Δήμου όπως για παράδειγμα είναι: το νερό στον πρώην Δήμο Μηδέας αλλά και στον πρώην Δήμο Ασίνης, το αποχετευτικό στην Αγ.Τριάδα το Δρέπανο και τον Αγ.Ανδριανό, το χωροταξικό σχέδιο η ολοκλήρωση του οποίου θα έδινε μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση, την κατασκευή ενός καινούργιου σχολείου, ενός κτιρίου πολλαπλών χρήσεων, ενός θεάτρου,  το «κτίσιμο» μίας δυναμικής δημοτικής αγροτικής πολιτικής, αλλά και πολιτικής για την παιδεία, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας σοβαρής τουριστικής προβολής, την ανάπτυξη βάσει σχεδίου δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, το οριστικό κλείσιμο των σκουπιδότοπων της ντροπής σε Καραθώνα και Τολό, την συγκρότηση ενός Δήμου δικαίου όπου όλοι οι δημότες θα αντιμετωπίζονται ισότιμα και ανθρώπινα».