ΠολιτικήΑρχείο

Ερωτήσεις Ανδριανού για εξετάσεις οδηγών και διορισμούς εκπαιδευτικών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο απέστειλε ο Γιάννης Ανδριανός, με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη μη διενέργεια εξετάσεων υποψηφίων οδηγών τους τελευταίους δύο μήνες.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Το τελευταίο διάστημα εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών έχουν προχωρήσει σε συμβολικές καταλήψεις των Διευθύνσεων Μεταφορών, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών λόγω της μη διενέργειας εξετάσεων υποψηφίων οδηγών τους τελευταίους δύο μήνες.

Επισημαίνεται ότι οι εξετάσεις δεν διενεργούνται καθώς απέχουν οι εξεταστές λόγω της μη καταβολής του υπερωριακού επιδόματος, ύψους 170 ευρώ, εξέλιξη που έχει ως συνέπεια μεγάλος αριθμός πολιτών να περιμένουν να πάρει ή να επεκτείνει το δίπλωμά του.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
1. Ποιες ενέργειες θα αναληφθούν για την επανεκκίνηση της διαδικασίας διενέργειας των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών».

Παράλληλα, με αφορμή την ανακοινωθείσα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να μην γίνουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών κατά το επόμενο σχολικό έτος, ο Βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη και τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σε αυτή αναφέρει:
«Σημαντικά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία θα προκαλέσει η ανακοινωθείσα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να μην γίνουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών κατά το επόμενο σχολικό έτος, την στιγμή που υπάρχουν μεγάλα κενά σε ολόκληρη τη χώρα. Ήδη τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών έχουν προαναγγείλει κινητοποιήσεις αντιδρώντας στην προοπτική αυτή.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
1. Με ποιες συγκεκριμένες δράσεις θα αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα που θα προκαλέσει  στην εκπαιδευτική διαδικασία η ανακοινωθείσα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να μην γίνουν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών κατά το επόμενο σχολικό έτος».