ΠολιτισμόςΑρχείο

Διαδραστικό πρόγραμμα για μαθητές

Στο πλαίσιο της οργάνωσης εκπαιδευτικών δράσεων το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard (Κ.Ε.Σ.) πραγματοποιεί, για τέταρτη χρονιά, το επιτυχημένο διαδραστικό πρόγραμμα «Εισαγωγή στα Ψηφιακά Εργαλεία Γνώσης. Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών».
 
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εισαγωγή των μαθητών στην ψηφιακή τεχνολογία και τις σύγχρονες μεθόδους με τις οποίες διαδίδεται η γνώση από ακαδημαϊκά ιδρύματα, όπως το Harvard και το Κ.Ε.Σ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την πλοήγηση στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του Κέντρου και επεξήγηση του τρόπου λειτουργίας της. Επιπλέον, γίνεται σύντομη παρουσίαση του Πανεπιστημίου Harvard και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών.
 
Το πρόγραμμα διεξάγεται στην ελληνική γλώσσα και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Διαρκεί 45–60 λεπτά, ανάλογα με την έκταση του διαλόγου ανάμεσα στον ομιλητή, τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς. Κατά τη σχολική χρονιά 2013–2014 το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί έως και τον Μάιο 2014.
 
Πέρυσι συμμετείχαν περισσότερες από 50 ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολεία όλης της Ελλάδος. Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά έχουν ήδη παρακολουθήσει το πρόγραμμα ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών από σχολεία της Αργολίδας και της υπόλοιπης χώρας.
 
Για μια σύντομη περιγραφή του προγράμματος μπορείτε να επισκεφθείτε τον τομέα εκπαιδευτικών επισκέψεων της δικτυακής Εκπαιδευτικής Πύλης του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ., “e-yliko” (http://e-yliko.sch.gr).
 
Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποιούνται Δευτέρα έως Παρασκευή, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των μαθητών ή των σχολείων, ύστερα από συνεννόηση με την κυρία Ματίνα Γκόγκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Ανάπτυξης Προγραμμάτων του ΚΕΣ, στους αριθμούς τηλεφώνου του Κέντρου: 2752047030, 27520247040.