ΚοινωνίαΑρχείο

Το Λιμεναρχείο Ναυπλίου αποκτά τον πλήρη έλεγχο

Με το νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των Λιμενικών αρχών που προωθεί η ηγεσία του ΥΝΑ, το λιμεναρχείο Ναυπλίου αποκτά τον έλεγχο μεγαλύτερης περιοχής καθώς παίρνει στην κατοχή του 4 λιμενικά τμήματα.
 
Συγκεκριμένα καταργούνται τα Υπολιμεναρχεία Πόρτο Χελίου και Ερμιόνης και  μετατρέπονται σε λιμενικά τμήματα καθώς και οι Λιμενικοί σταθμοί Παράλιου Άστρους και Λεωνιδίου που μετατρέπονται και αυτοί σε λιμενικά τμήματα.
 
Τέλος καταργούνται εντελώς οι Λιμενικοί σταθμοί Κοιλάδας και Τολού.
 
Οι αλλαγές αυτές αναμένεται να προκαλέσουν πέρα απο την ανησυχία του προσωπικού των συγκεκριμένων λιμενικών τμημάτων για τις μεταθέσεις τους αλλά και την ταλαιπωρία των πολιτών καθώς κάθε λιμενικός σταθμός ήταν μια αυτοτελής μονάδα που μπορούσε να εξυπηρετεί νηολογήσεις σκαφών ή να διενεργεί εξετάσεις για άδεια χειριστή ταχυπλόου. Τώρα με τις νέες αλλαγές όλοι πρέπει να μεταβαίνουν στο Ναύπλιο.
 
Ήδη άμεση ήταν η αντίδραση απο την περιοχή της Ερμιονίδας, καθώς ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος ανακοίνωσε οτι θα προβεί σε έγγραφη διαμαρτυρία προς την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και θα καλέσει τους Βουλευτές Αργολίδας να πάρουν θέση και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να παραμείνει το καθεστώς των Λιμενικών Αρχών ως έχει ή να δημιουργηθεί ένα Λιμεναρχείο και δύο Λιμενικοί σταθμοί λαμβανομένων υπ’ όψιν των συνθηκών, των αναγκών και των δεδομένων.