ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Με διαφορετικές προσεγγίσεις στην Άλλη Πρόταση

Ενιαία θα κατέβει στις εκλογές και πάλι η Δημοτική παράταξη ” Άλλη Πρόταση”.
 Οι αποχωρήσεις κάποιων στελεχών της στο παρελθόν, κυριώς λόγω ΔΗΜΑΡ, δεν έχει επιδράσεις στην ενότητα της παράταξης. Πρόσφατα, ορισμένα στελέχη της προερχόμενα απο το ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν ένα άλλο σκεπτικό ως προς την οργανωτική δομή και λειτουργία της δημοτικής κίνησης, προφανώς θέλοντας να της προσδώσουν χαρακτηριστικά του συνασπισμού τους.  Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Άλλη Πρόταση θα κατέβει αυτούσια και αυτόνομα στις δημοτικές εκλογές.
 
Η διακήρυξη της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ για τις Δημοτικές εκλογές 2014
 
«Η Άλλη Πρόταση είναι μια Δημοτική Κίνηση πολιτών  με συλλογικά και αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, με προτάσεις για το Δήμο Ναυπλιέων, χωρίς αρνητισμό και παραταξιακές σκοπιμότητες. Προασπίζεται αταλάντευτα από τη δημιουργία της,  τα δικαιώματα των κατοίκων  και προωθεί λύσεις για τη βελτίωση της διαβίωσης τους. Αντιστρατεύεται το δημαρχοκεντρικό σύστημα και διεκδικεί το Δήμο Ναυπλίου  βασιζόμενη στις αρχές της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, έχοντας πάντα στραμμένη την προσοχή της στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Η παράταξη, δεν είχε, δεν έχει και δε θα έχει πελατειακές σχέσεις, σχέσεις διαπλοκής και παραγοντισμούς.
 
  Ειδικά σήμερα, στην εποχή των μνημονιακών πολιτικών που βάλλονται  ακόμη περισσότερο η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αγροτικός τομέας, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η εργασία, οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους και η τοπική αυτοδιοίκηση, η Άλλη Πρόταση στοχεύει να σταθεί απέναντι στις βαρύτατες συνέπειες που αυτές έχουν στο Δήμο και  σε όλους τους κατοίκων των χωριών και της πόλης του Ναυπλίου.  Να σταθεί επίσης απέναντι στα προβλήματα του υπερσυγκεντρωτικού και γραφειοκρατικού Καλλικράτη και του τρόπου με τον οποίο η Δημοτική αρχή Ναυπλίου τον εφάρμοσε με αποτέλεσμα να απομακρύνει τους πολίτες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Η δραματική μείωση των  κρατικών πόρων που διατίθενται για τους  Δήμους  καθώς και η κάθετη υποβάθμιση  πολλών υπηρεσιών τους, μας καλεί να κινηθούμε αποφασιστικά για τη διατήρηση τους, με σκοπό την υπεράσπιση των ζωτικών δικαιωμάτων των κατοίκων.
 
Η Άλλη Πρόταση επιθυμεί να είναι μια ενεργή παράταξη που θα διατηρεί αμφίδρομη σχέση με την κοινωνία. Έχει στόχο να επαναφέρει την  άμεση συμμετοχή των πολιτών στα ζητήματα του Δήμου,  η οποία τείνει να εξαφανιστεί. 
 
Πέρα από τη γενική μας αρχή  για τη θέσπιση αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών που θα ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των κατοίκων σε όλα τα στάδια λήψης των αποφάσεων, άμεση προτεραιότητα στις σημερινές συνθήκες έχει η επέκταση και ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών παροχών στους δημότες αλλά και όλους τους κάτοικους του Δήμου Ναυπλιέων χωρίς διάκριση και ο σχηματισμός ενός ιστού προστασίας για τα  κοινωνικά στρώματα που πλήττονται δραματικά. Υπερασπιζόμενοι αδιαπραγμάτευτα τα ατομικά κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, στεκόμαστε απέναντι στην εμφάνιση και άνοδο του φασισμού.
 
Διαχρονικά συνεχίζουν να έχουν την ίδια αξία για εμάς οι θέσεις μας για ένα  βιώσιμο Δήμο που θα διαφυλάττει και θα αναβαθμίζει τους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους και αυτούς που χαρακτηρίστηκαν κοινωφελείς και κοινόχρηστοι. Δε θα επιτρέψει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αντιστρατευόμενη τους σχεδιασμούς της κεντρικής εξουσίας καθώς και την ανεπάρκεια και τις μεθοδεύσεις  της τοπικής αρχής. Θα διαχειρίζεται τα στερεά απόβλητα μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα και το νερό ως δημόσιο αγαθό σχεδιάζοντας ορθολογικά τη χρήση του τόσο για ύδρευση όσο και για άρδευση. Θα σέβεται και θα αναδεικνύει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας και θα στηρίζει τις ανάγκες των νέων ανθρώπων, ιδίως στις σημερινές συνθήκες. Επίσης θα σταθεί δημιουργικά και υποστηρικτικά στους καθοριστικούς οικονομικούς τομείς της περιοχής, τον αγροτικό και  τον τουριστικό. Στο Δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις δε θα περισταλούν τα εργασιακά και κοινωνικά – προνοιακά  δικαιώματα. 
 
Πρεσβεύουμε την ισότιμη εκπροσώπηση και αντιμετώπιση  των αναγκών τόσο του αστικού κέντρου του Ναυπλίου όσο και των χωριών».