ΠολιτισμόςΑρχείο

Ο Δήμος Ναυπλίου προετοιμάζεται για τις Απόκριες

Ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) προγραμματίζουν σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Αποκριάς, που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2014 και θα κορυφωθούν, την Κυριακή της Αποκριάς 2/3 και την Καθαρή Δευτέρα 3/3.
 
Μεταξύ των εκδηλώσεων την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο προγραμματίζεται “διαγωνισμός καλύτερης ομαδικής αποκριάτικης φορεσιάς” όπου μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Ε’ & Στ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων με τη συνοδεία δασκάλου, καθώς και μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίων και Λυκείων με έπαθλο για την καλύτερη ομαδική μεταμφίεση τάξης.
 
Καλούνται οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι σχολές χορού της περιοχής μας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, καθώς και τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό καλύτερης ομαδικής αποκριάτικης φορεσιάς, στην Καρναβαλική παρέλαση και στο Βενετσιάνικο δρώμενο να δηλώσουν  τη συμμετοχή τους από 20/1 – 7/2.
 
 Αρμόδια: Πόπη Καλκούνου, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2752027153( 9.00 – 14.00)
 
Παράλληλα, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ καλεί όλους τους Συλλόγους, τις επιχειρήσεις εστίασης-διασκέδασης και τις ξενοδοχειακές μονάδες-ξενώνες να εντάξουν στο πρόγραμμά τους στις εκδηλώσεις που πρόκειται να οργανώσουν στο πλαίσιο της  Αποκριάς.
 
 Παρακαλούνται όλοι όσοι πρόκειται να διοργανώσουν εκδηλώσεις και επιθυμούν να τις προβάλουν μέσω του Αποκριάτικου Προγράμματος του Δήμου να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2752027153 και 2752026461 μέχρι την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014. Αυτή η προσπάθεια που στοχεύει στην ενίσχυση του τουρισμού, επιχειρεί να συγκεντρώσει όλα τα αποκριάτικα δρώμενα-πάρτι που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Ναυπλιέων από την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 έως και την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014 και σε αυτή μπορούν να συμμετέχουν όλοι: Σύλλογοι, μπαρ, καφέ, εστιατόρια-ταβέρνες, ξενοδοχεία, ξενώνες, άτυπες ομάδες δημοτών κ.α.
 
Επίσης, παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην αποκριάτικη παρέλαση να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014  στο τηλέφωνο 2752027153. Επισημαίνεται ότι οι στολές διατίθενται δωρεάν από το Δήμο Ναυπλιέων.