ΟικονομίαΑρχείο

Βάφτισαν το σπορέλαιο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο!

Περί τα 8.000 λίτρα «μαϊμού» έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο στην πραγματικότητα ήταν σπορέλαιο με χρωστικές ουσίες, εντόπισε το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, στη διάρκεια των ελέγχων για φοροδιαφυγή που διενέργησε τον περασμένο Ιούνιο.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε η Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νότιων Ιονίων Νήσων, η συνολική ποσότητα ήταν 7.840 λίτρα σπορέλαιου, η οποία επρόκειτο να συσκευαστεί και πωληθεί με την ένδειξη «Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο» μετά την προσθήκη χρωστικών ουσιών.

Κλιμάκιο του ΕΦΕΤ δέσμευσε ήδη τις ποσότητες του νοθευμένου ελαιολάδου που ανακαλύφθηκαν.

Οι έλεγχοι που έγιναν από το ΣΔΟΕ τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, διενεργούνται ύστερα από διασταύρωση των δηλωμένων εισοδημάτων των φορολογούμενων με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ενώ αφορούν επίσης και τη λήψη πλαστών και εικονικών τιμολογίων από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.

Στο πλαίσιο των εν λόγω ελέγχων διαπιστώθηκε, όπως ανακοίνωσε το ΣΔΟΕ, ότι πολλοί επαγγελματίες -μεταξύ των οποίων, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί- διατηρούσαν καταθέσεις που δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα που ανέφεραν στις φορολογικές δηλώσεις τους.

Επίσης, αποκαλύφθηκαν και επιχειρήσεις που δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία ή χρησιμοποιούσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια για να φοροδιαφεύγουν.